112
2017. gada 26. jūnijs, 07:58

Svētku melnā statistika: pieķerti 70 dzērājšoferi; avārijās trīs cilvēki miruši

LETA

Svētku brīvdienās Valsts policija pieķērusi 70 dzērājšoferus, no kuriem trešdaļa bijusi 1,5 vai vairāk promiļu reibumā, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" sacīja Valsts policijas Metodikas un analītiskās nodaļas priekšnieks Andris Locus.

Tas ir stāvoklis, kad "cilvēks vairs nedomā", sacīja VP pārstāvis. Viņš minēja, ka iemesli tam, ka cilvēki sēžas pie stūres reibumā, ir dažādi - citiem ir problēmas ģimenē vai darbā, citiem vienkārši liekas, ka var nobraukt 300 metrus līdz veikalam. Salīdzinoši ar pērno gadu situācija gan esot uzlabojusies.

Locus atzīmēja, ka bijuši arī tādi šoferi, kuri pie stūres sēdušies no rīta, domājot, ka alkohols ir izgājis no organisma, tomēr tā gluži nav bijis. Ir bijuši autovadītāji arī 0,51 un 0,52 promiļu reibumā.

Tāpat četri autovadītāji pie auto stūres bija sēdušies narkotisko vielu iespaidā.

Valsts policija informēja, ka pagājušā diennaktī reģistrētas 45 avārijas, 12 cilvēki cietuši, bet bojāgājušo nav. Par automašīnas vadīšanu reibumā aizturēti 17 vadītāji.

Par ātruma pārkāpšanu noformēti 250 protokoli.

Locus gan atzīmēja, ka šogad svētkos bijis mazāk ceļu satiksmes negadījumu. Diemžēl trīs cilvēki tajos gājuši bojā.

Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) pārstāve Inga Vītola raidījumā sacīja, ka darba mediķiem ir bijis daudz, lielākoties darbs palielinājies uz gūto traumu rēķina. Ja ikdienā mediķi saņem izsaukumus uz vidēji 200 traumu gadījumiem, Līgo dienā tādu bijis 348. Cilvēki savainojušies gan pie ugunskuriem, gan pie ūdeņiem, bijuši arī pieci aizrīšanās gadījumi ar gaļu, no kuriem viens beidzies letāli.

Trīs cilvēki noslīkuši

Neskatoties uz mainīgo un mēreni silto laiku, Jāņu brīvdienās glābējiem ziņots par trim Latvijas ūdenstilpnēs noslīkušiem cilvēkiem, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests.

Traģiski Jāņu dienas rīts iesākās Vecpiebalgas novada Taurenes pagastā, kur divi jaunieši, cenšoties pārpeldēt Rijas ezeru, aptuveni 10 metrus no krasta bija pazuduši zem ūdens. Pārmeklējot ūdenstilpni, ugunsdzēsēji glābēji atrada apmēram 17 un 20 gadus vecus jauniešus.

Savukārt Rīgā, Daugavā, ūdenslīdēji visas dienas garumā meklēja apmēram 40 gadus vecu noslīkušu sievieti, kura bija iekritusi ūdenstilpnē. Pārmeklējot ūdenstilpni, ūdenslīdējiem noslīkušo sievieti vēl nav izdevies atrast.