foto: Ekrānuzņēmums no "Facebook",
Garāmgājējs neizpratnē par likumsargu rīcību Jūrmalā: "Brauca virsū policijai un palika nesodīts?"
Motociklists (stūrī pa labi) apturēts Jūrmalā, netālu no Dzintaru koncertzāles.
Novadu ziņas
2017. gada 1. jūnijs, 06:20

Garāmgājējs neizpratnē par likumsargu rīcību Jūrmalā: "Brauca virsū policijai un palika nesodīts?"

Kasjauns.lv

27. maijā kāds aculiecinieks netālu no Dzintaru koncertzāles Jūrmalā sastapa pašvaldības policijas patruļu, kuras darbinieki skaidrojās ar kādu motociklistu. Liecinieks ar redzēto padalījās sociālajos tīklos, apgalvojot, ka motociklists bijis manāmā alkohola reibumā un agresīvi reaģējis uz policijas rīkojumiem, pat uzbraucis viņiem virsū. Taču beigas incidentam bijušas pavisam negaidītas – policija spēkrata vadītāju vienkārši palaidusi vaļā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Ar situācijas aprakstu un fotogrāfijām no notikuma vietas aculiecinieks padalījās sociālajā tīklā “Facebook”.

Šādi viņš pats apraksta sestdienas vakarā notikušo: “Te vakar čalis dzērumā brauca pie Dzintaru koncertzāles pludmales ar motociklu. Tika izsaukta pašvaldības policija, un, kad tā ieradās, motocikla vadītājs centās aizbraukt. Tajā brīdī policijas darbinieki centās apturēt motocikla vadītāju, taču motocikla vadītājs, neskatoties uz to, ka viņu cenšas apturēt, uzbrauca virsū pašvaldības policijai.”

Pēcāk, saskaņā ar aculiecinieka teikto, notikuma vietā ieradusies ceļu policijas ekipāža un kāds motociklistu kluba “Pārdaugava MC” pārstāvis.

“Viņi runājās un beigās motocikla vadītāju palaida vaļā. Piegāju pie ceļu policijas ekipāžas un prasīju: jūs tiešam palaidīsiet nesodītu? Uz ko tika atbildēts: neviens nav redzējis, ka viņš esot braucis reibumā. Laikam tas ir normāli, ka čalis brauc reibumā ar motociklu pa gājēju ceļu un paliek nesodīts – pat alkometrā nedeva iepūst,” feisbukā raksta notikuma aculiecinieks.

Neviens neko neesot redzējis

Vai tiešām ar īsu sarunu un pietika, lai izbēgtu no soda? Kā portālam Kasjauns.lv paskaidroja Valsts policijā (VP), aizdomīgais motociklists no Jūrmalas tik tiešām palaists vaļā, taču iemesls tam esot kāda cita aculiecinieka nevēlēšanās liecināt.

Viņš apgalvojis, ka nav redzējis motociklistu vadām savu transportlīdzekli.

foto: Ekrānuzņēmums no "Facebook",
Policisti veic pārrunas ar apturēto motociklistu. Aculiecinieks apgalvo, ka pirms tam, nereaģējot uz policistu rīkojumu apstāties, vadītājs esot pat uzbraucis kādam no pašvaldības policistiem. Valsts policija, komentējot incidentu, šādu faktu neapstiprina.

“Varam apstiprināt, ka pagājušajā nedēļā, 27. maijā, īsi pirms pusnakts Valsts policijā tika saņemts izsaukums no Jūrmalas pašvaldības policijas par kādu motociklistu, kurš, iespējams, Jūrmalā vadījis transportlīdzekli reibumā. Tāpat jāpiemin, ka par šo notikumu Valsts policijā nav noformēts administratīvā pārkāpuma protokols. Skaidrojot precīzākus notikušā apstākļus, uzzinājām, ka kāds notikušā aculiecinieks nevēlējās sniegt liecību, proti, rakstīt iesniegumu, ka redzējis šo personu, vadām transportlīdzekli,” informēja VP Sabiedrisko attiecību nodaļas vecākā speciāliste Ance Rozīte.

Policijā skaidro, ka bez šī pierādījuma diemžēl neesot juridiska pamata motocikla vadītājam par braukšanu reibumā noformēt protokolu.

Šobrīd nav skaidrs, vai liecinieks, kurš atteicās ziņot, varētu būt tas pats, kurš šo incidentu aprakstījis portālā "Facebook".

Policijā arī atklāja, ka tāpat neesot apstiprinājies, ka motociklists esot uzbraucis Jūrmalas pašvaldības policijas darbiniekam.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās