foto: LETA
4. un 6. tramvajs tiks apvienots vienā - no Imantas līdz Juglai kursēs tramvajs Nr. 1
Jaunajā maršrutā Nr.1 kursēs 29 tramvaja sastāvi vienlaikus.
2017. gada 2. maijs, 19:28

4. un 6. tramvajs tiks apvienots vienā - no Imantas līdz Juglai kursēs tramvajs Nr. 1

Kasjauns.lv

No šī gada 17.maijā pulksten 12. dienā divi rīdzinieku pārpildīti tramvaja maršruti - 4. un 6. tramvajs tiks apvienoti vienā maršrutā Imanta-Jugla, atsaucoties uz Rīgas domes sniegto informāciju vēsta portāls Db.lv.

Tas nozīmē, ka Rīgā sāks kursēt pavisam jauns 18 kilometru garš maršruts Imanta-Jugla. Tramvajam būs kārtas numurs 1. 

Brauciens būs bez pārsēšanās no Imantas mikrorajona Pārdaugavā līdz pat Juglai otrā Rīgas pusē. 

Jaunais apvienotais maršruts 

Maršruts no Juglas kursēs: Jugla - Kr. Barona iela - Radio iela - 13. janvāra iela - 11. novembra krastmala – Imanta. No Imantas līdz 11. novembra krastmalai - 13. janvāra ielai - Aspazijas bulvārim - Kr. Barona ielai - Juglai.

Paredzamais 1.tramvaja kursēšanas intervāls ir noslogotajā stundās būs ik pa 4 līdz 6 minūtēm; dienas laikā tas kursēs ik pa 9-10 minūtēm, bet pēc pulksten 22. vakarā - ik pēc 20 minūtēm. Sastrēgumstundās no Imantas līdz Juglai tramvajs aizbraukšot apmēram vienas stundas laikā, raksta Db.lv.

Jau iegādātās mēneša biļetes līnijām 4. un 6. būs derīgas maršrutos Nr. 1. un Nr. 11. bez validācijas līdz biļešu derīguma termiņa beigām.

Jāpiebilst, ka jaunie zemās grīdas tramvaji gar Centrāltirgu izbraukt nevar, kamēr nav atjaunots sliežu ceļš.

Izmaiņas arī 11.tramvaja maršrutā

Savukārt, lai Ausekļa iela nepaliktu bez savienojuma ar Kr. Barona ielu, no 2017. gada 17. maija plkst. 12.00 tiks mainīta arī tramvaju līnija Nr. 11., kas kursēs pa maršrutu Nr. 11. – Mežaparks – Ausekļa iela.