2009. gada 5. marts, 11:28

"Swedbank" vienotā zīmola ieviešanas process noslēgsies 17.martā

Jauns.lv

Rīga, 5.marts, LETA. Šī gada 17.martā AS "Hansabanka" mainīs savu juridisko nosaukumu un turpmāk būs "Swedbank", aģentūra LETA uzzināja bankā.

Tādējādi tiks noslēgts pagājušajā gadā sāktais vienotā zīmola ieviešanas process, kas skars arī Igaunijas un Lietuvas bankas.

"Swedbank" klientiem nosaukuma maiņa nekādas papildu darbības neradīs - arī pēc juridiskā nosaukuma maiņas visi līgumi un vienošanās, kas slēgtas ar "Hansabanka" vai tās struktūrvienībām, būs spēkā. Reģistrācijas numurs, SWIFT kods, IBAN konta numuri un rekvizīti saglabājas iepriekšējie.

"Juridiskā nosaukuma nomaiņa ir noslēdzošais posms "Swedbank" vienotā zīmola ieviešanas procesam, kas tika uzsākts pagājušajā gadā, bankai attīstoties kā vienotai pārrobežu organizācijai. Zīmola ieviešanas process tika veidots, lai maksimāli ērti iepazīstinātu mūsu klientus ar jauno vienoto bankas vārdu "Swedbank"," saka bankas vadītājs Latvijā Māris Mančinskis.

Viņš akcentēja, ka ar vārdu "Swedbank" tiks pārņemtas iepriekšējā zīmola vērtības un biznesa filozofija, papildinot to ar jaunu pievienoto vērtību un turpinot attīstīties kā spēcīga pārrobežu organizācija visos tirgos.

"Swedbank" zīmola maiņas process tika uzsākts 2008.gada 15.septembrī. Vienota zīmola ieviešanas process tika organizēts pakāpeniski un pārredzami gada garumā, lai būtu maksimāli ērts bankas klientiem un sadarbības partneriem.

Pēc juridiskā nosaukuma maiņas 17.martā visos līgumos, vienošanās un citos dokumentos jau tiks izmantots jaunais juridiskais nosaukums "Swedbank". Kā servisa organizācija, kas rūpējas par klientu ērtībām, "Swedbank" arī pēc juridiskā nosaukuma maiņas akceptēs dokumentus gadījumos, ja tajos vēl būs norādīts līdzšinējs juridiskais nosaukums.

2005.gada pavasarī "Swedbank" grupa iegādājās 100% AS "Hansapank" (Igaunija) akciju, kam savukārt pieder 99,99% AS "Hansabanka" (Latvija) akciju. "Swedbank" ir "Hansabankas" stratēģiskais investors jau kopš 1998.gada.

"Swedbank" grupas darbības pirmsākumi meklējami 1820.gadā, kad tika dibināta pirmā krājbanka Gēteborgā. Šobrīd "Swedbank" grupa darbojas ne tikai Zviedrijā, Baltijā, Krievijā, Ukrainā, bet arī Somijā, Norvēģijā, Dānijā, Spānijā, ASV, Ķīnā un Japānā. Grupā strādā vairāk nekā 22 000 darbinieku. Zviedrijā, Igaunijā, Latvijā un Lietuvā kopā tiek apkalpoti vairāk nekā 9 miljoni klientu-privātpersonu un 500 000 korporatīvo klientu.

"Swedbank" zīmols tika izveidots "FöreningsSparbanken" un "Hansabank" grupas ciešā sadarbībā 2006.gadā.