Sabiedrība
2009. gada 2. jūnijs, 07:39

Kargina šķirtajai sievai draud vēl viens kriminālprocess

Jauns.lv

Bijušā „Parex bankas” vadītāja Valērija Kargina šķirtajai sievai draud vēl viens kriminālprocess - Tatjana Kargina tiek vainota ļaunprātīgā bezdarbībā, kas novedusi līdz maksātnespējai viņas mātei Elvīrai Iņušovai un biznesa partnerim piederošu kompāniju, otrdien raksta „Dienas Bizness” (DB).

Avīze vēstī, ka 9.jūnijā Rīgas apgabaltiesa sāks izskatīt krimināllietu, kurā T.Kargina un Iņušova apsūdzētas par dokumentu viltošanu un krāpšanu lielā apmērā. Šīs krimināllietas pamatā ir abām uzņēmējām uzrādītā apsūdzība par uzņēmuma pamatkapitāla nelikumīgu palielināšanu ar nolūku iegūt kontrolpaketi vairākus miljonus latu vērtajā firmā „Imperius”, „izspiežot” no tās Iņušovas sākotnējo kompanjonu Andreju Kalēju. Tagad Kalējs vērsies tiesībsargājošās iestādēs ar jaunu iesniegumu, vainojot T.Karginu arī ļaunprātīgā bezdarbībā, kas novedusi viņu kopīgo uzņēmumu „Imperius” līdz maksātnespējai.

DB raksta, ka saskaņā ar lietas materiāliem prasību par „Imperius” maksātnespēju tiesā iesniegusi grāmatvedības kompānija „Intols”, kurai uzņēmums palicis parādā, bet T.Kargina, kas ir tā vienīgā amatpersona, neesot veikusi nekādas darbības, lai tiesā aizstāvētu savu kompāniju, līdz ar to tiesai nekas cits nav atlicis kā izsludināt maksātnespēju. Saskaņā ar Kalēja iesniegumu arī parāds grāmatvedības uzņēmumam esot radīts mākslīgi, proti, „Imperius” rīcībā bijis pietiekami daudz finanšu līdzekļu, lai ar kreditoru norēķinātos, bet T.Kargina uzskatījusi par labāku uzņēmuma naudu paturēt savā īpašumā.

Līdz ar to, pēc Kalēja domām, T. Kargina padarījusi bezvērtīgas uzņēmuma kapitāla daļas, jo „Imperius” nodrošinātais kreditors „Swedbank” realizēs savas ķīlas tiesības un atsavinās uzņēmuma nekustamo īpašumu par kredīta summu vai pat zemāku, raksta DB un piebilst - uzņēmējs aplēsis, ka viņa zaudējumi no T.Karginas bezdarbības būs vismaz 1,5 miljoni eiro, jo 2007.gadā „Imperius” piederošo nekustamo īpašumu vērtība pēc vērtētāju domām bijusi 3,17 miljoni latu, bet viņam pieder puse kompānijas kapitāldaļu.

Avīze informē, ka Ekonomikas policija pēc šī iesnieguma ierosinājusi kriminālprocesu, kurš gan ir izbeigts, bet pašlaik Kalējs šo lēmumu pārsūdzējis Organizētās noziedzības un citu nozaru specializētajā prokuratūrā. Tās prokurors Aleksandrs Stepanovs vēl vērtē iesniegtos dokumentus, tādēļ DB paziņojis, ka komentārus par lietu nevarot sniegt.

DB arī piebilst, ka T.Kargina medijiem komentārus nesniedz.

BNS