2009. gada 27. septembris, 21:17

Latvijas motokrosisti trešie Eiropas nāciju kausā blakusvāģiem

Jauns.lv

Latvijas ekipāžu motokrosisti Jānis un Lauris Daideri, Māris Rupeiks un Haralds Kurpnieks, kā arī Arnolds un Gints Sīļi Jaueras trasē (Vācijā) ierindojās 3. vietā Eiropas Nāciju kausā motocikliem ar blakusvāģiem.

Par Nāciju kausa ieguvējiem kļuva Beļģijas komanda, kurā kā viens no kantētājiem bija arī pasaules čempions ekipāžām Kaspars Liepiņš. Otro vietu ieņēma Nīderlande, bet Latvija palika trešā. No trīs notikušajiem braucieniem, kurā katru valsti pārstāvēja pa divām ekipāžām braucienā, kopējā vērtējumā vērā tika ņemti pieci labākie rezultāti, summējot kopā iegūtās vietas. Beļģija sacensības beidza ar 10 punktiem, Nīderlande un Latvija ar 23 punktiem, taču holandieši ieņēma otro vietu, jo viņiem bija individuāli augstāka vieta kādā no braucieniem.

Pirmajā braucienā Rupeiks/Kurpnieks finišēja trešie, bet Sīļi tika klasificēti 25. vietā. Otrajā braucienā Daideri bija trešie, Rupeiks/Kurpnieks sestie, bet trešajā braucienā Daideri ieņēma otro, bet Sīļi devīto vietu.

Pirmajā un trešajā braucienā uzvarēja šosezon par pasaules čempioniem kļuvušie beļģis Joris Hendrikss un latviešu kantētājs Kaspars Liepiņš, bet otrajā ātrākais bija holandietis Daniels Vilemsens ar Svenu Verbrugi.

Nāciju kauss motocikliem ar blakusvāģiem:

1. Beļģija 10 punkti

2. Nīderlande 23

3. Latvija 23

4. Čehija 42

5. Igaunija 51

6. Vācija 58

BNS