Tatjana Kargina „Parex” banku nenolādēja
Sabiedrība

Tatjana Kargina „Parex” banku nenolādēja

Jauns.lv

Latvijas publiskajā telpā jau vairākkārt izskanējusi versija, ka „Parex” bankas krahā iesaistīti okulti spēki. Banka esot nolādēta, un lāstu tai uzsūtījusi neviena cita kā Tatjana Kargina, kas pēc skandalozās šķiršanās nolēmusi atriebties bijušajam vīram.

Tatjana Kargina „Parex” banku nenolādēja...

Vai pēc šķiršanās no Valērija Kargina, atriebes alku vadīta, Tatjana Kargina būtu uzsūtījusi lāstu bijušajam vīram?
Vai pēc šķiršanās no Valērija Kargina, atriebes alku vadīta, Tatjana Kargina būtu uzsūtījusi lāstu bijušajam vīram?

Steigšus jāmaina nosaukums

To, ka „Parex” banka ir nolādēta, apstiprināja vairāki maģijas speciālisti. Mags Bruno Klaips iesaka steigšus mainīt bankai nosaukumu, jo citādi tās uzturēšana valstij ļoti dārgi izmaksās. Nolādējums esot piesaistīts bankas nosaukumam, tāpēc visvienkāršākais veids, kā tikt vaļā no lāsta, — atkratīties no vārda Parex.

Mags gan nezinot, kas bankai uzsūtījis lāstu, viņš vien varot konstatēt nolādējuma faktu. Klaipa kungs piebilst, ka pagājušajā gadā astrālajā plānā viņš redzējis vīziju, ka „Parex” bankā ienāk divi velni un aiznes dārgumu lādi. Viņaprāt, šī vīzija simboliski norādījusi, ka banka grimst un tā vairs nav glābjama. Mags teic, ka ievadīt negatīvu programmu objektiem esot daudz vienkāršāk nekā cilvēkiem, jo ļaudīm atkarībā no viņu sagatavotības piemītot aizsargspējas.

Nespēja sadalīt miljonus

Versija, ka lāstu Parex bankai uzsūtījusi bijušā bankas vadītāja Valērija Kargina šķirtā sieva Tatjana Kargina, nav gluži no gaisa grābta, jo abu kādreizējo dzīvesbiedru attiecības joprojām ir saspīlētas. Kā zināms, Valērija Kargina un Tatjanas Karginas šķiršanās prāvu pavadīja daudzi skandāli. Nespējot sadalīt miljonus, viņi vainoja viens otru neuzticībā un publiskoja pat gultas ainas. Tatjana Kargina nāca klajā ar sensacionālu paziņojumu, ka savulaik tikusi indēta ar žurku indi, it kā norādot, ka pie tā varētu būt vainojams viņas dzīvesbiedrs. Beigās tiesvedība izbeidzās ar izlīgumu, un tikai abi Kargini vien zina, kā sadalīts īpašums.

Tatjana Kargina, vaicāta par bankas kraha okulto versiju, bija tik pārsteigta, ka vispirms ieturēja pauzi un tad pavēstīja, ka to izdomājuši ļaudis, kas nedraudzējas ar savu galvu. Viņa ierosināja tikties klātienē un tad izteikšot savu versiju par „Parex” bankas bankrota patiesajiem iemesliem.

Izjuka ģimenes, sabruka banka

Uz tikšanos Tatjana Kargina neierodas viena, viņai līdzās paziņa Valērijs Finogenovs, kas teic — esot jurists. Abi stāsta, ka tieši Tatjana Kargina izveidojusi savu vīru par kārtīgu biznesmeni un baņķieri. Kā izrādās, pat bankas nosaukumu „Parex” esot izdomājusi Tatjana. „Kas bija Valērijs Kargins pirms sastapās ar Tatjanu Jurjevnu?” retoriski vaicā Finogenovs. „Viņš nebija nekas. Un kas viņam piederēja? Nekas. Viņam vien bija mazs sunītis, un tas pats bija slims.”

Tatjana Kargina teic, ka „Parex” bankas nedienas esot tiešā saistībā ar baņķieru ģimeņu problēmām. „Banku sāka veidot četri cilvēki — Krasovicki un Kargini, un mēs visi bijām vienādās pozīcijās. Vispirms izšķīrās Krasovicku pāris, bet pēc tam — mēs. Izjuka divu baņķieru ģimenes, un tad automātiski sabruka „Parex” banka. Vai zināt, kāpēc ārzemēs bankas ir klusas un izvairās no ģimenes skandāliem? Tāpēc, ka labi zina — baņķieru ģimenes problēmas ir arī bankas problēmas.”

Vai Parex banka ir nolādēta?

Karginu apsūdz par krāpšanu

Šā gada 15. decembrī Rīgas Apgabaltiesā paredzēts izskatīt krimināllietu, kurā par liela apmēra krāpšanu un dokumentu viltošanu apsūdzēta Tatjana Kargina un viņas māte Elvīra Iņušova. Apsūdzība celta par it kā notikušu krāpšanu pret Karginas biznesa partneri — SIA „Imperius 50%” kapitāldaļu īpašnieku Andreju Kalēju.

Abas apsūdzētās savu vainu viņām inkriminētajos noziedzīgajos nodarījumos pilnībā noliedz. Tatjana Kargina uzskata, ka šī krimināllieta ir provokācija un kāds viņu mēģinot iegāzt. Visticamāk, krimināllietas izskatīšana tiks pārcelta, jo Valērijs Finogenovs apliecina, ka Tatjanai Jurjevnai esot vajadzīgi četri mēneši, lai kārtīgi sagatavotos tiesai.

Andris Bernāts/Foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva