Daudzsološu latviešu režisoru Londonā aiztur par bēgšanu no restorāna nesamaksājot
112
2010. gada 17. novembris, 13:23

Daudzsološu latviešu režisoru Londonā aiztur par bēgšanu no restorāna nesamaksājot

Jauns.lv

Daudzsološais režisors Jānis Nords aizturēts Londonā par bēgšanu no restorāna nesamaksājot. Aizturēts Latvijas valstspiederīgo pāris, kas mēģinājis aizbēgt, nesamaksājot gandrīz 1000 sterliņu mārciņu lielo rēķinu.

Restorāna "L'Oranger" viesmīļi kļuva aizdomīgi, kad sieviete izgājusi laukā uzsmēķēt, bet vīrietis devies apmaksāt rēķinu, taču darījuma vidū meties bēgt.

Restorāna viesmīļi pēc pakaļdzīšanās aizturēja 27 gadus veco Jāni Nordu un nodeva to policijas rokās. Policija vēlāk aizturējusi sievieti, kas tiek uzskatīta par viņa sabiedroto.

Aģentūras LETA rīcībā esošā informācija liecina, ka aizturētais ir filmas "Amatieris" režisors. Filma "Amatieris" 2009.gadā saņēma filmu festivāla "Lielais Kristaps" balvu par labāko debiju.

Policijas izmeklē vēl vismaz piecus līdzīgus gadījumus, kas notikuši iepriekšējās nedēļās, uzskatot, ka uzdarbojušies tie paši aizdomās turētie.

Pagājušā trešdienā līdzīgā veidā apkrāpts restorāns "L’Autre Pied", kam piešķirta restorānu pasaulē prestižā "Michelin" zvaigzne. Toreiz pāris pamielojies ar delikatesēm un izdzēris pudeli dārga šampanieša un vairākas glāzes vīna, rēķinam sasniedzot 572 sterliņu mārciņu. Kad pienācis laiks maksāt rēķinu, viņi devušies ārā uzsmēķēt un aizbēguši nesamaksājot.

Citā restorānā "The Connaught" pāris aizbēdzis, nesamaksājot 800 sterliņu mārciņu lielu rēķinu.

Kā laikrakstam "This is London" stāstīja cita apkrāptā restorāna menedžeris, pāris draudzīgi pļāpājis ar viesmīļiem un sacīja, ka atbraukuši paviesoties Lielbritānijā no Latvijas.

Restorānā "Pearl" pāris aizbēdzis, nesamaksājot 570 sterliņu mārciņu par ēdieniem un virkni ekskluzīvu dzērienu.

"Pēc pusdienām viņi palūdza, vai nevarētu iedzert kafiju bārā un devās ārā uzsmēķēt. Kad viņi palūdza savus mēteļus, viesmīlis mazliet vilcinājās, bet viņi jokojot sacīja: "Nu beidziet, mēs taču netaisāmies aizbēgt", taču tieši tā arī viņi izdarīja. Mēs nespējām tam noticēt," stāstīja menedžeris.

LETA