Valdis Zatlers lej laimi
Sabiedrība
2010. gada 23. decembris, 13:47

Valdis Zatlers lej laimi

Jauns.lv

Valsts prezidents Valdis Zatlers Rīgas pils pagalmā šodien kopā ar uzņēmējiem lēja laimes. Prezidents savā izlietajā laimē saskatīja līdzību ar Rīgas jubilejas egli, kas liekot domāt, ka "nākotnē mums naudas netrūks".

Laimes tika izlietas, klāt esot apmēram 40 uzņēmējiem, kuri ir ieguvuši "Zaļās karotītes" sertifikātu. Uzņēmēji izteica arī citas versijas par to, kas saskatāms izlietajā laimē - vesela pils, naudas mežs u.tml. Klātesošie bija vienisprātis, ka izlietā laime simbolizē pakāpenisku kāpumu uz augšu, un vairāki cilvēki izmantoja iespēju paņemt sev gabaliņu no izlietās laimes.

Laimes liešana notika no vairāk nekā divus metrus garas nerūsējoša tērauda karotes, kurā ielikto alvu kausēja pils pagalmā izveidota ugunskura karstumā. Pēc apmēram piecas minūtes ilgas kausēšanas, kuras laikā improvizēti tika nodziedāts pantiņš no dziesmas "Svētki ledus pilī", Zatlers karsto metālu no karotes ielēja ūdens toverī.

Pirms alvas liešanas ūdenī drošības nolūkos tuvāk stāvošos lūdza pakāpties atpakaļ, taču tos tāpat sasniedza dažas ūdens piles.

Laimes liešanā tika izmantoti astoņi kilogrami alvas, kuras kušanas temperatūra ir 232 grādi pēc Celsija, informēja pasākuma vadītājs Juris Šteinbergs. Prezidents izrādīja interesi, kur alva ir iegūta, uz ko saņēma atbildi no laimes liešanas organizētāja, SIA "Art Department" īpašnieka Rolanda Strelča, ka tās avots ir "metāla tirgotāji". "Es jau sapratu, ka ne no siena tirgotājiem," jokoja prezidents.

Laimes liešana Rīgas pilī notiek jau otro gadu pēc kārtas un pirmajā reizē tika izlieta laime, kas līdzinājās spārniem, sacīja Šteinbergs. To atceroties, Zatlers norādīja, ka "spārnos esam pacēlušies, tagad jāsāk strādāt".

Uzņēmēji pilī cienājās ar "Zaļās karotītes" torti, uz kuras bija ierakstīts novēlējums: "Lai 2011.gadā Zaļās karotītes produkti ir uz galda katrā mājā."

Valdis Zatlers lej laimi

LETA, FOTO: LETA