Latvijā neesot populāra aizbēgšana no restorāniem nesamaksājot
Sabiedrība
2011. gada 22. janvāris, 12:50

Latvijā neesot populāra aizbēgšana no restorāniem nesamaksājot

Jauns.lv

Latvijā aizbēgšana no restorāniem, nenorēķinoties par pakalpojumu, nav populāra un ierasta prakse, atzīst aptaujātie restorānu un krogu pārstāvji. Latvijā šādi gadījumi esot reti.

­

Restorāna "Kaļķu vārti" izpilddirektore Sandra Sirmace pastāstīja, ka Latvijā šādi gadījumi ir reti. "Katrā gadījumā to nevar uzskatīt par ļaunprātību, drīzāk joka pēc tā mēdz rīkoties jaunieši," skaidroja Sirmace, norādot, ka populārāk tas varētu būt āra kafejnīcās un dārzos, jo restorānos cilvēkiem jānovelk virsdrēbes un aizbēgšana no iekštelpām nav tik vienkārša.

Tāpat viņa apstiprināja, ka šādi drīzāk rīkojas vietējie iedzīvotāji nevis ārvalstu tūristi. "Restorānu darba ikdienā ir dažādi incidenti, bet tā noteikti nav sistēma. Turklāt summas nav tik lielas, lai tiesātos. Protams, citādāk ir Londonas vai Parīzes ekskluzīvajos restorānos, kur rēķina summas mērāmas tūkstošos," sacīja Sirmace.

Arī SIA "Čilija Pizza" mārketinga direktors Artūrs Skadmans atzina, ka Latvijā šāda prakse nav novērojama, norādot, ka "Čili Picas" kafejnīcās videonovērošanas kameras fiksē visus apmeklētājus un problēmu gadījumā iespējams brīdināt kolēģus citās tīkla kafejnīcās un uzmanīties no šādiem klientiem. Informācija tiek nosūtīta arī Latvijas Viesnīcu un restorānu asociācijai.

"Šādu gadījumu Latvijā ir ļoti maz, Londonā noteikti tāda iespējamība ir lielāka," stāstīja kafejnīcas "Lidojošā varde" valdes loceklis Dainis Domiņš, norādot, ka bijuši gadījumi, kad klienti pārpratuma pēc nav apmaksājuši rēķinu, bet tā noteikti neesot "sistēma".

Pēc Domiņa teiktā, Latvijā restorānu apmeklētāji joprojām rēķina un vēl kādu laiku rēķinās, ko var atļauties. "Ja agrāk cilvēki bija gatavi maksāt divreiz vairāk un ēst veselīgi, tad tagad apmeklētāji izvēlas ne tik veselīgus ēdienus, skatoties galvenokārt uz cenu," sacīja Domiņš.

Kā ziņots, Londonā pieaudzis gadījumu skaits, kad restorānu apmeklētāji aizbēg, nesamaksājuši par ēdienreizi, vēsta laikraksts "The Independent". Šāda bezmaksas mielošanās tradīcija sabiedrības uzmanības centrā nonāca pagājušā gada novembrī, kad par mēģinājumu, nemaksājot aizbēgt no smalka Londonas restorāna, tika aizturēts latviešu režisors Jānis Nords.

LETA/Foto:LETA

­