2011. gada 31. janvāris, 07:41

Koziols iegādāsies atlikušās Roulendu ģimenei piederošās "Dienas" akcijas

Jauns.lv

AS "Diena" kontrolpaketes īpašnieks Viesturs Koziols plāno iegādāties atlikšos Roulendu ģimenei piederošos 47,84% AS "Diena" akciju, liecina paziņojums laikrakstā "Diena".

2010.gada augustā Koziols vienojās ar Roulendu ģimeni par 51% AS "Diena" akciju iegādi, un toreiz panāktā vienošanās paredzēja turpināt sarunas arī par atlikušo akciju iegādi. Patlaban vienošanās ir panākta un abu pušu juristi gatavo dokumentus parakstīšanai.

Pēc darījuma noslēgšanas Koziolam piederošajam uzņēmumam AS "Žurnāli un Diena" piederēs 98,84% AS "Diena" akciju.

"Esmu ļoti pateicīgs Roulendu ģimenei, ar kuru, jau iegādājoties 51% akciju, bija vienošanās turpināt sarunas arī par atlikušo akciju iegādi," paziņojumā raksta Koziols. "Gan Roulendu ģimene, gan tagad arī es, neiegādājāmies plaukstošu, pelnošu uzņēmumu. Mēs iegādājāmies mediju, kuram nepieciešama ļoti liela uzmanība un smags darbs, lai šo mediju atkal padarītu konkurētspējīgu, pelnošu un galvenais - lasītājiem nepieciešamu."

Uzņēmējs norāda, ka viņa mērķis ir padarīt AS "Diena" par modernāko un ietekmīgāko mediju Latvijā, kas spēj saviem lasītājiem atspoguļot jebkuru norisi Latvijā un pasaulē, analizēt notikumus, procesus, ietekmēt to norisi.

"Mēs vēlamies būt uzticams informācijas avots un aktuālo notikumu atspoguļotājs, cilvēku draugs un atbalsts, valstsvīru dienas kārtības noteicējs," raksta Koziols.

Koziols savā paziņojumā arī informē, ka vēlas paplašināt savas tirgus pozīcijas - jau izveidota AS "Diena" reklāmas aģentūra, savukārt patlaban tiek strādāts pie savas fotoaģentūras izveides.

AS "Diena" koncernā ietilpst SIA "Dienas mediji", SIA "Dienas žurnāli", SIA "Abonēšanas centrs Diena", SIA "Dienas grāmata", SIA "Biznesa atbalsta grupa Pre Prio", SIA "Poligrāfijas grupa Mūkusala" un SIA "Mūkusalas māja".

AS "Diena" koncerna uzņēmums SIA "Dienas mediji" 2009.gadā strādājis ar 2 240 192 latu zaudējumiem, liecina Uzņēmumu reģistru apkalpojošās firmas SIA "Lursoft" informācija. 2008.gadā "Dienas mediju" zaudējumi bija 1 430 594 lati. Savukārt uzņēmuma apgrozījums 2009.gadā krities par 56,5% - līdz 5 446 682 latiem. 2008.gadā SIA "Dienas mediji" strādāja ar 8 159 079 latu apgrozījumu.

SIA "Dienas mediji" produktu portfelī kopumā ir 35 drukātie un digitāli mediji, no tiem 23 preses izdevumi (16 laikraksti un septiņi žurnāli) un 12 interneta portāli. SIA "Dienas mediji" izdod biznesa rokasgrāmatas un organizē konferences un seminārus, liecina uzņēmuma mājaslapā atrodamā informācija.

LETA