Policija izmeklē draudus Mārtiņa Freimaņa māsai un viņas mātei
Sabiedrība
2011. gada 16. februāris, 08:29

Policija izmeklē draudus Mārtiņa Freimaņa māsai un viņas mātei

Jauns.lv

Žurnāla „Kas jauns” jaunākajā (7.) numurā lasāms, ka draud izrēķināties ar mūžībā aizgājušā grupas „Tumsa” mūziķa Mārtiņa Freimaņa tuviniekiem. Tagad Liepājas policija uzsākusi izmeklēšanu un lems, vai ir pamats sākt kriminālprocesu.

Kasjauns.lv jau vēstīja, ka Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Liepājas iecirkņa priekšnieks Gints Ešenvalds ziņu aģentūrai BNS apstiprināja, ka Liepājas policija sākusi pārbaudi saistībā ar Mārtiņa Freimaņa tuvinieku nomelnošanu interneta vietnēs. Izmeklēšana uzsākta, pamatojoties uz pagājušonedēļ saņemto Freimaņa pusmāsas mātes Intas Freimanes iesniegumu.

Draud ar linča tiesu

Žurnāls „Kas jauns” raksta, ka pēc Mārtiņa Freimaņa nāves publiskā vidē izvērsta aktīva apmelošanas kampaņa pret Mārtiņa pusmāsu Ilzi un viņas māti Intu. Proti, vairākos portālos atrodami līdzīga satura komentāri, kuros pausts viedoklis, ka Mārtiņa Freimaņa nāvē vainojama tieši viņa „ļaunā pamāte” Inta Freimane, kura visu laiku atgrūdusi Mārtiņu, nav palīdzējusi viņam grūtā brīdī, bet tagad uz viņa nāves grasās nopelnīt. Komentāros pat tika publiskotas Intas un Ilzes darba vietas un dzīvesvietas adreses, sociālo tīklu profili, fotogrāfijas, draudēts ar linča tiesu, uzsverot, ka „ļaunajai pamātei” nu ir jāatbild par saviem grēka darbiem, un, ka Mārtiņa Freimaņa nāve ir jāatriebj.

Kaut arī tie ir tikai anonīmi draudi interneta komentāros, Inta un Ilze Freimanes gluži pamatoti satraukušās par savu drošību. Šī iemesla dēļ Mārtiņa māsa Ilze izlēma uz laiku pamest Latviju, bet viņas māte Inta vērsās pēc palīdzības policijā. Savukārt Mārtiņa Freimaņa draugi šos apmelojumus tuviniekiem uzskata par mūziķa piemiņas zaimošanu.

Gribējis, lai pamāte adoptē

Par ko tad ir visa šī jezga? Atgādinām, ka Mārtiņa Freimaņa dzīvesstāsts nav no tiem vieglākajiem. Kad viņam bija četri gadi, tēvs Mārtiņa mātei atņēma mātes tiesības, bet pats no dēla atteicās, izveidojot jaunu ģimeni. Viņš apprecējās ar Intu Freimani, šajā laulībā pasaulē nāca divi bērni, arī Mārtiņa pusmāsa Ilze, ko vēlāk mūziķis sauca par savu vismīļāko cilvēku.

Mārtiņš Freimanis uzauga pie tēva mātes, bet savā jaunajā ģimenē tēvs viņu neielaida. Kaut arī nelabvēļi uzskata, ka tieši Mārtiņa pamāte bijusi tā, kas puikam liegusi ģimenes siltumu un pajumti, patiesībā viss bijis pretēji. „Es nebiju nekāda ļaunā pamāte, kas atgrūda Mārtiņu, nelaida savās mājās, ļāva ciest badu. Tieši otrādi, darīju visu iespējamo, lai Mārtiņš varētu dzīvot mūsu ģimenē,” žurnālam „Kas jauns” stāsta Inta.

Viņa vairs neslēpj, ka tieši Mārtiņa tēvs, kurš pirms deviņiem gadiem miris, bija tas, kas dēlu atgrūdis, nelaidis viņu pie sevis mājās. Bet tikai pēc tam, kad Inta Freimane 1999. gadā izšķīrusies no vīra, beidzot Mārtiņš varēja braukt pie viņas ciemos. „Beidzot mēs dzīvojām kā ģimene,” atceras Inta, sakot, ka Mārtiņš pat gribējis, lai viņa viņu adoptē kā pašas dēlu.

Nu Mārtiņa Freimaņa pamāte tiek vainota viņa pāragrajā nāvē. Lai gan Inta patiešām mēģinājusi atturēt Mārtiņu no viņa kaitīgajiem ieradumiem, kaut arī viņa ar meitu Ilzi bijusi Mārtiņa lielākās uzticības personas, nu tiek pārmests, ka viņas Mārtiņu tikai izmantojušas savtīgiem nolūkiem. Gan toreiz, gan arī tagad – apvainojot, ka Mārtiņa tuvākie cilvēki grasoties iedzīvoties arī uz viņa nāves rēķina... „

Atgādinām, ka komponists, dziedātājs, dzejnieks un aktieris Mārtiņš Freimanis mira 27. janvāra naktī 33 gadu vecumā. Mūziķis dzima 1977. gada 7. februārī Liepājā. Bet vairāk par draudiem Mārtiņa Freimaņa ģimenei lasiet žurnāla „Kas jauns” 15. februāra numurā.

 Kasjauns.lv/Foto: no izdevniecības „Rīgas Viļņi” arhīva