Sabiedrība
2011. gada 25. februāris, 15:22

No AS "Diena" aiziet ilggadējā sabiedrisko attiecību vadītāja Muhka

Jauns.lv

Ilggadējā AS "Diena" sabiedrisko attiecību vadītāja Anna Muhka uzņēmumā stādā pēdējās dienas, biznesa portālam "Nozare.lv" apstiprināja Muhka.

Kā pastāstīja Muhka, viņa darba attiecības ar AS "Diena" pārtrauc, bet tā esot abpusēja vienošanās ar uzņēmuma vadību. Par konkrētiem darba attiecību pārtraukšanas iemesliem Muhka nevēlējās runāt.

"Tā bija abpusēja vienošanās, un mūsu attiecības ir labas. Par saviem nākotnes plāniem vēl neko nezinu. Taču pilnībā pagaidām gan no "Dienas" neaiziešu, jo piekritu vadīt projektu "Dienas gada balva kultūrā"," stāsta Muhka.

Muhkai nav informācijas, kas viņas vietā tagad vadīs uzņēmuma pārējos sociālos projektus, bet par komunikāciju ar presi atbildīgā ir janvāra sākumā darbu uzsākusī Mārketinga un sabiedrisko attiecību daļas vadītāja Inese Dābola.

Ar uzņēmuma īpašnieku Viesturu Koziolu "Nozare.lv" neizdevās sazināties.

AS "Diena" līdz šim organizējusi tādus projektus kā "Latvijas Lepnums", "Kas notiek?", "Latvija stāda kokus", "Saprotami par naudu", "Saulainas dienas", "Piedzīvosim Jāņus" un citus.

Muhka "Dienā" strādāja no 1998.gada, kad sāka kā mārketinga nodaļas vadītāja. Vēlāk kļuva par sabiedrisko attiecību vadītāju un turpināja vadīt dažādus "Dienas" sociālās atbildības projektus.

Kā liecina informācija LETA arhīvā, Muhka dzimusi 1956.gadā Stokholmā. Beigusi Minsteres Ekonomikas augstskolu Vācijā un ieguvusi diplomu menedžmentā un mārketingā.

1993.gadā strādājusi kā konsultante Vācijas uzņēmumā "Infologistik Gmbh" un tajā pašā gadā sākusi darbu kā AS "SWH Riga" vadības palīdze. Tāpat bijusi arī AS "Dambis" mārketinga vadītāja un veikusi padomnieces pienākumus "Dambis" mārketinga jautājumos Vācijā.

1997.gadā iecelta par Rīgas pasažieru ostas valdes locekli, bet 2000.gadā kļuvusi par AS "Māras banka" padomes locekli.

Muhka bijusi leģendārās latviešu pretestības kustības "Helsinki-86" biedre, bet 1993.gadā kļuva par partijas "Latvijas ceļš" (LC) biedri-kandidāti, savukārt 1995.gadā ievēlēta LC valdē.

AS "Diena" koncernā ietilpst SIA "Dienas mediji", SIA "Dienas žurnāli", SIA "Abonēšanas centrs "Diena"", SIA "Dienas grāmata", SIA "Biznesa atbalsta grupa Pre Prio", SIA "Poligrāfijas grupa "Mūkusala"" un SIA "Mūkusalas māja".

AS "Diena" koncerna uzņēmums SIA "Dienas mediji" 2009.gadā strādājis ar 2 240 192 latu zaudējumiem, liecina Uzņēmumu reģistru apkalpojošās firmas SIA "Lursoft" informācija. 2008.gadā "Dienas mediju" zaudējumi bija 1 430 594 lati. Savukārt uzņēmuma apgrozījums 2009.gadā krities par 56,5% - līdz 5 446 682 latiem. 2008.gadā SIA "Dienas mediji" strādāja ar 8 159 079 latu apgrozījumu.

SIA "Dienas mediji" produktu portfelī kopumā ir 35 drukātie un digitāli mediji, no tiem 23 preses izdevumi (16 laikraksti un septiņi žurnāli) un 12 interneta portāli. SIA "Dienas mediji" izdod biznesa rokasgrāmatas un organizē konferences un seminārus, liecina uzņēmuma mājaslapā atrodamā informācija.

LETA Nozare.lv