Sabiedrība
2011. gada 2. marts, 21:03

Par portāla "Diena.lv" galveno redaktoru kļuvis Edgars Vaikulis

Jauns.lv

Par portāla "Diena.lv" galveno redaktoru kļuvis tā līdzšinējais attīstības direktors Edgars Vaikulis, kurš iepriekš vairākus gadus bijis partijas LPP/LC un vēlāk politiskās apvienības "Par labu Latviju" preses sekretārs.

Kā pastāstīja AS "Diena" valdes priekšsēdētājs Viesturs Koziols, portālam bijis nepieciešams vadītājs, tāpēc izvēle kritusi par labu Vaikulim, kurš pagaidām turpina pildīt arī attīstības direktora pienākumus.

"Protams, biznesā nav normāli, ka viens cilvēks pilda divus darbus, tāpēc, visticamāk, meklēsim jaunu attīstības direktora kandidātu," sacīja Koziols.

Pēc viņa teiktā, Vaikuļa viens no svarīgākajiem uzdevumiem būs jauna projekta ieviešana saistībā ar portālu "Diena.lv".

"Pagaidām projekts nav pabeigts, tāpēc nekomentēšu, taču tas būs nozīmīgs," sacīja Koziols.

AS "Diena" koncernā ietilpst SIA "Dienas mediji", SIA "Dienas žurnāli", SIA "Abonēšanas centrs Diena", SIA "Dienas grāmata", SIA "Biznesa atbalsta grupa Pre Prio", SIA "Poligrāfijas grupa Mūkusala" un SIA "Mūkusalas māja".

AS "Diena" koncerna uzņēmums SIA "Dienas mediji" 2009.gadā strādājis ar 2 240 192 latu zaudējumiem, liecina Uzņēmumu reģistru apkalpojošās firmas SIA "Lursoft" informācija. 2008.gadā "Dienas mediju" zaudējumi bija 1 430 594 lati. Savukārt uzņēmuma apgrozījums 2009.gadā krities par 56,5% - līdz 5 446 682 latiem. 2008.gadā SIA "Dienas mediji" strādāja ar 8 159 079 latu apgrozījumu.

SIA "Dienas mediji" produktu portfelī kopumā ir 35 drukātie un digitāli mediji, no tiem 23 preses izdevumi (16 laikraksti un septiņi žurnāli) un 12 interneta portāli. SIA "Dienas mediji" izdod biznesa rokasgrāmatas un organizē konferences un seminārus, liecina uzņēmuma mājaslapā atrodamā informācija.

LETA Nozare.lv