112
2011. gada 29. marts, 23:37

"Pasažieru vilcienam" bija iespēja novērst avāriju Ķegumā

Jauns.lv

AS "Pasažieru vilciens" bija iespējams novērst šī rīta elektrovilciena un smagās automašīnas sadursmi Ķegumā, savlaicīgi informējot par to vilciena mašīnistu, informē avārijā iesaistītā baļķvedēja īpašnieka SIA "Stiga RM" valdes loceklis Andris Ramoliņš.

Viņš skaidroja, ka smagās automašīnas vadītājs, konstatējot auto mehānisma bojājumus, kā rezultātā auto apstājās uz vilciena pārbrauktuves sliedēm, rīkojās atbilstoši apstākļiem, ieslēdzot visus gaismas signālus un atstarojošā tērpā dodoties pretim vilcienam ar brīdinājuma signāliem, cenšoties apstādināt tuvojošos vilcienu.

"Pirms elektrovilciena sadursmes ar transportlīdzekli "Stiga RM" transportlīdzekļa vadītājs jau bija apturējis vienu vilciena sastāvu, kas tuvojās pārbrauktuvei no Ķeguma puses, un lūdzis tā vadītāju paziņot pa rāciju par avārijas situāciju citiem vilcienu sastāviem, kā arī, ievērojot otru vilciena sastāvu, devās tam pretī, lai apturētu arī no Rīgas tuvojošos vilciena sastāvu," sacīja Ramoliņš.

Uzņēmējs skaidroja, ka kopš pirmā elektrovilciena apturēšanas bija aptuveni četras-piecas minūtes laika, lai arī otram vilciena sastāvam, kas tuvojās no pretējā virziena, tiktu sniegta informācija par automašīnu uz vilciena pārbrauktuves. Līdz ar to šo sadursmi bija iespējams novērst, savlaicīgi nododot informāciju visiem vilciena mašīnistiem, kas atradās satiksmē šajā posmā, uzskata Ramoliņš.

"Turklāt Ķeguma dzelzceļa pārbrauktuves posms ir labi pārskatāms un vilciena sastāvs pirms sadursmes bija pamanījis smagās automašīnas šoferi, jo krietnu gabalu pirms sadursmes vilciena mašīnists signalizēja transportlīdzekļa vadītājam, kas centās vilcienu apstādināt, tomēr ātrumu nesamazināja. Taču to, kāpēc elektrovilciena sastāvs nebremzēja vai nenobremzēja, vēl noskaidros izmeklētāji," piebilda Ramoliņš.

Uzņēmums aicina atsaukties notikuma lieciniekus, kas dzirdēja SIA "Stiga RM" transportlīdzekļa vadītāja palīdzības lūgumu pa smago automašīnu rācijas sistēmu.

Kā ziņots, šodien, 29.martā, ap plkst.6.15 Ķegumā uz dzelzceļa pārbrauktuves notika elektrovilciena un smagās automašīnas sadursme, kā dēļ šajā posmā vilcienu kustība tika apturēta līdz aptuveni plkst.12, biznesa portālu "Nozare.lv" informēja LDz Sabiedrisko attiecību daļā. Negadījumā bojāgājušo un cietušo nav, smagi bojāts vilciena sastāvs.

Savukārt VAS "Latvijas Valsts ceļi" (LVC) informē, ka uz Ķeguma dzelzceļa pārbrauktuves notikušās avārijas dēļ bija slēgta satiksme pa autoceļu Ķegums-Sigulda-Inciems.

Vilcienu kustība tika organizēta pēc saraksta elektrovilcieniem no Rīgas līdz Ogrei. No Latgales puses pasažieri varēja nokļūt līdz Lielvārdes stacijai, kur viņus gaidīja autobusi, lai nogādātu Ogres stacijā, no kurienes varēja turpināt ceļu uz Rīgu.

Rīta vilcieni Latgales virzienā no Rīgas nekursēja.

Dīzeļvilcienu pasažieriem tika nodrošināta nokļūšana Latgales virzienā iespējami tuvu maršrutu sarakstam.

Starptautiskie vilcieni no Maskavas un Sanktpēterburgas Rīgas Centrālajā stacijā pienāca ar 30 minūšu kavēšanos, jo tika sūtīti caur Jelgavu.

LETA