Politika
2011. gada 25. maijs, 23:16

Ropažu novadā ievēlēts jauns mērs

Jauns.lv

Ropažu novada domes deputāti šodien nobalsoja par domes priekšsēdētāja Antona Cibuļska ("Rīgas apriņķa novadu apvienība") atbrīvošanu no amata un viņa vietā ievēlēja Ivaru Gailīti (LZP), savukārt šovakar plkst.21 tiks sasaukta ārkārtas sēde, kurā tiks lemts par pašvaldības darbinieku atlaišanu un pieņemšanu darbā.

Cibuļska atstādināšanu no amata ierosinājuši astoņi no 15 Ropažu novada domes deputātiem - Ivo Skudiķis (SCP), Klaudija Terēza Hēla (SCP), Valdis Vucens (SCP), Zigurds Blaus (JL), Sarmīte Šukste (JL), kā arī Vladislavs Šlēgelmilhs (LZP) un Gailītis.

Aizklātā balsojumā ar astoņām balsīm par pieņemts lēmums par Cibuļska atstādināšanu un tāpat ar astoņām balsīm Ropažu novada domes priekšsēdētāja amatā ievēlēts Gailītis.

Jau ziņots, ka šodien ap plkst.15 Ropažu novada domē apstiprināti divi jauni deputāti.

Ropažu novada domē 9.maijā tika sasaukta ārkārtas sēde, kurā divi domes opozīcijā esošie deputāti nolika pilnvaras pirms termiņa, jo nespēja panākt sadarbību ar pārējiem deputātiem un ietekmēt pašvaldības lēmumus. No amata atkāpās novada domes deputāts Alens Turkupols, kurš pašvaldībā ievēlēts no partijas "Saskaņas centrs", bet tagad ir bezpartejisks, un Elmārs Kozlovskis (TB/LNNK).

Šodien novada domes sēdē Turkupola vietā apstiprināts Guntars Siliņš (SC), bet Kozlovska vietā turpmāk domē strādās Aija Kukule (TB/LNNK).

Tādējādi novada dome atkal ir pilnā sastāvā.

Tomēr pārmaiņas Ropažu domē turpinās ar amatu pārdalīšanu - dome jaunajā sastāvā šovakar plkst.21 sasaukusi ārkārtas sēdi, kurā tiks lemts par pašvaldības darbinieku atlaišanu un jaunu darbinieku pieņemšanu.

2009.gadā pašvaldību vēlēšanās Ropažu novadā ar ievērojamu balsu pārsvaru pār citām partijām uzvarēja "Rīgas apriņķa novadu apvienība", par kuru nobalsojis 36,51% vēlētāju, liecina Centrālās vēlēšanu komisijas provizoriskie vēlēšanu rezultāti. Šo partiju domē pārstāv seši deputāti.

Otrajā vietā pēc balsu skaita ierindojās partija SCP ar 15,86% balsu un trim deputātu mandātiem, bet trešajā vietā - LZP ar 14,73% atbalstu un diviem deputātu mandātiem.

Ropažu novada domē iekļuva arī JL, par kuru nobalsojuši 9,98% vēlētāju, iegūstot divus deputāta mandātus, kā arī pa vienam deputātam domē ievēlēti politiķi no SC un TB/LNNK.

LETA