1dienas
19stundas
38minūtes
33sekundes

Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Māra Santa meita Elizabete uzvar industriālā dizaina konkursā. FOTO
Sabiedrība

Māra Santa meita Elizabete uzvar industriālā dizaina konkursā. FOTO

Jauns.lv

Industriālā dizaina konkursa "Electrolux Design Lab 2011" lokālajā Latvijas konkursā vairāk nekā 500 Latvijas dizaina portāla "designblog.lv" lasītāju par labāko ideju atzinuši jaunās dizaineres Elizabetes Santas izveidoto konceptmodeli "Inteliģentā ceļojumu soma "Vakuums"".

Māra Santa meita Elizabete uzvar industriālā dizai...
Uzvarētāja Elizabete Santa balvā saņem ielūgumu uz starptautiskā dizaina konkursa finālu, kas norisināsies 7. septembrī Londonā Pasaules Dizaina centrā.
Uzvarētāja Elizabete Santa balvā saņem ielūgumu uz starptautiskā dizaina konkursa finālu, kas norisināsies 7. septembrī Londonā Pasaules Dizaina centrā.

Starptautiskajā dizaina konkursā piedalījās 15 Latvijas industriālā dizaina studenti no Rīgas Tehniskās universitātes un Rīgas Dizaina un mākslas vidusskolas.

Santas darbs "Inteliģentā ceļojumu soma "Vakuums"" paredz atvieglot ceļotāju ikdienu, tajā ieviešot inovatīvu ierīci, kas palīdzētu plānot un vienlaicīgi samazināt ceļojuma aprīkojuma apjomu. Vakuuma somā ne tikai satilps daudz vairāk apģērbu, apavu un citu nepieciešamo mantu, bet to arī būs vieglāk atrast ar skārienjutīgā ekrāna palīdzību.

"Dalība šajā konkursā ir kā jauns izaicinājums un vienlaicīgi iespēja pierādīt, ka arī Latvijā dizaina studentiem ir oriģinālas un inovatīvas idejas," stāsta Santa.

Otro vietu konkursā ieņēma Kristofers Reidzāns ar darbu "Stimulums", savukārt trešajā vietā ierindojās Gatis Erdmanis, izstrādājot gaisa attīrīšanas un dezinficēšanas ierīci "Sol - us". Kopumā balsojumā par labākajiem darbiem piedalījās 2246 balsotāji.

Dizaineres Elizabetes Santas darbs "Inteliģentā ceļojumu soma "Vakuums""
Dizaineres Elizabetes Santas darbs "Inteliģentā ceļojumu soma "Vakuums""

Konkursa uzvarētāja balvā saņems iespēju bez maksas apmeklēt starptautiskā dizaina konkursa finālu, kas norisināsies 7.septembrī Londonā Pasaules Dizaina centrā. "Klātbūtne starptautiska mēroga dizaina konkursa finālā sniedz iespēju iegūt plašāku skatu uz pašreizējām aktualitātēm un nākotnes dizaina risinājumiem, tāpēc uz Londonu došos ar lielu prieku un interesi," sacīja Santa.

Kasjauns.lv jau rakstīja, ka Londonā patlaban mīt Elizabetes Santas tētis – mācītājs Māris Sants. Arī viņa vaļasprieks ir saistīts ar mākslu un dizainu: daudzas Latvijas dāmas joprojām ar sajūsmu nēsā Māra gatavotās rotaslietas.

Jau ziņots, ka šogad starptautiskajā dizaina konkursā "Electrolux Design Lab" pieteikušies 15 studenti no Latvijas, kuru darbos īpaši aktualizēta inteliģentās mobilitātes tēma.

Starptautiska ekspertu žūrija izvērtējusi 1300 darbus, lai noskaidrotu astoņus labākos dizaina risinājumus, ko studenti prezentēs konkursa "Electrolux Design Lab 2011" finālā, kas norisināsies 7.septembrī Londonā.

"Lai gan latviešu topošie dizaineri no Rīgas Tehniskās universitātes un Rīgas Dizaina un mākslas vidusskolas ir nopietni sevi pieteikuši, šogad viņus pārspēja un finālā iekļuva pārstāvji no Austrālijas, Kanādas, Dienvidkorejas, Somijas, Ungārijas, Jaunzēlandes, Slovākijas un ASV. Astoņi jaunie dizaineri prezentēs savus konceptmodeļus, pārliecinot žūriju par izstrādāto darbu funkcionalitāti, unikālo dizainu un inovativitāti," skaidroja „Electrolux Latvija” pārstāve Sabīne Zālīte.

Kasjauns.lv, LETA/ Publicitātes foto