Radošā inteliģence kultūras ministra amatā grib redzēt Ēlerti
Politika
2011. gada 20. septembrī, 17:03

Radošā inteliģence kultūras ministra amatā grib redzēt Ēlerti

Jauns.lv

Latvijas Radošo savienību padome kultūras ministra amatā arī jaunajā valdībā labprāt redzētu pašreizējo kultūras ministri Sarmīti Ēlerti ("Vienotība"), sacīja Radošo savienību padomes valdes priekšsēdētāja Ieva Struka.

Radošā inteliģence kultūras ministra amatā grib re...

Viņa norādīja, ka kultūras jomā ir daudz labi iesāktu, bet nepabeigtu lietu un ministru maiņa pašlaik nozarei nenāktu par labu. Ēlertes darbu kultūras ministres amatā Struka vērtēja vairāk pozitīvi nekā negatīvi un atzina, ka viņai nebūtu iebildumu, ja Ēlerte turpinātu darbu arī jaunajā valdībā.

"Ēlerte savas darbības sākumā veltīja daudz uzmanības situācijas izpratnei, lai saprastu, kas notiek nozarē," sacīja Struka. "Būs žēl, ja nāks atkal jauns ministrs ar savu redzējumu un prioritātēm un nozare savā ziņā atkal rotēs uz vietas."

Taču viņa uzsvēra, ka jaunā kultūras ministra izvēle būs premjera atbildība un jārespektē arī Ministru prezidenta Valda Dombrovska ("Vienotība") teiktais, ka 11.Saeimas vēlēšanās neveiksmi cietušie ministri netiks atkārtoti virzīti uz amatiem.

No jaunās Saeimas radošās savienības visvairāk gaida, lai ievēlētās partijas turētos pie saviem priekšvēlēšanu solījumiem. Struka atgādināja, ka dažas dienas pirms vēlēšanām notikušajās kultūras ministra amata kandidātu debatēs visu lielāko partiju pārstāvji demonstrējuši izpratni par kultūras nozares dramatiski samazināto budžetu un solījuši to saglabāt un palielināt.

"Ja viņi neturēs vārdu, kultūras cilvēki nākamreiz droši vien balsos par kaut ko citu," piebilda Radošo savienību padomes vadītāja.

Jau vēstīts, ka Zemgalē no "Vienotības" deputātu kandidātiem vispretrunīgāk vērtēta kultūras ministre Sarmīte Ēlerte, kura saņēmusi otru lielāko plusu un arī otru lielāko svītrojumu skaitu sarakstā.