Sabiedrība
2011. gada 29. septembrī, 07:24

Arī Radošo savienību padome pauž neizpratni par Streipa atlaišanu

Jauns.lv

Latvijas Radošo savienību padome pauž neizpratni par Latvijas Televīzijas (LTV) lēmumu pārtraukt sadarbību ar žurnālistu Kārli Streipu un neturpināt diskusiju raidījuma "Skats no malas" demonstrēšanu.

Arī Radošo savienību padome pauž neizpratni par St...

"Latvijas Radošo savienību padome pievienojas Latvijas Žurnālistu asociācijas paziņojumam par neadekvātu LTV vadības rīcību, slēdzot diskusiju raidījumu "Skats no malas" un laužot darba līgumu ar žurnālistu Kārli Streipu," teikts Radošo savienību padomes izplatītajā paziņojumā.

Padome uzskata, ka šāda raidījuma likvidācija noplicina publisko diskusiju telpu un mazina demokrātijas un brīva viedokļa klātbūtni televīzijā.

"Apšaubām, ka tas ir samērīgs solis iepretim vienam necenzētam vārdam. Kontekstā ar minstināšanos [žurnālista Jāņa] Dombura debašu sakarā, Ilzes Naglas aiziešanu, rodas iespaids, ka LTV apzināti iznīdē pētniecisko žurnālistiku un diskusiju raidījumus," sašutumu paudusi Radošo savienību padome.

Vēstuli ar atbalstu Streipam parakstījusi Latvijas Radošo savienību valdes priekšsēdētāja Ieva Struka un ģenerālsekretārs Haralds Matulis, Komponistu savienības valdes priekšsēdētāja Gundega Šmite, Rakstnieku savienības valdes priekšsēdētājs Jānis Jurkāns, Kinematogrāfistu savienības valdes priekšsēdētāja Ieva Romanova un Teātra darbinieku savienības valdes priekšsēdētāja Daiga Gaismiņa-Šiliņa.

Jau vēstīts, ka Latvijas Žurnālistu asociācija (LŽA) paudusi viedokli, ka Streipa atlaišana un raidījuma "Skats no malas" slēgšana viena vārda dēļ ir nesamērīga un neadekvāta reakcija.

Asociācija norāda, ka neatbalsta rupjību lietošanu, tomēr iestājas par tiesībām izteikt arī asus viedokļus. Žurnālistu organizācija arī uzskata, ka Streipa atlaišana bijusi sasteigta, kas rada aizdomas par izrēķināšanos kādu politisku vai ekonomisku interešu dēļ.