Lūgums palīdzēt! 7 bērnu māmiņai Ilzei steidzami vajadzīga dzīvesvieta
Kārtīgai septiņu bērnu ģimenei ar diviem suņukiem un diviem kaķiem ir milzīgas problēmas atrast jaunu dzīvesvietu – izīrētāji baidās. Ilzes ģimene IR maksātspējīga un meklē jaunas mājas!
Sabiedrība
2016. gada 23. augusts, 15:24

Lūgums palīdzēt! 7 bērnu māmiņai Ilzei steidzami vajadzīga dzīvesvieta

Jauns.lv

Neapskaužamā situācijā nonākusi kupla septiņu bērnu ģimene Rīgā. Līdzšinējās dzīvesvietas saimniece pārdevusi dzīvokli, kurā mita Ilze ar vīru un abu septiņiem mazajiem. Ģimene palūgta steidzami izvākties, taču lielās saimes dēļ radušās problēmas atrast citu dzīvesvietu.

Situāciju vēl vairāk sarežģī fakts, ka māmiņa Ilze šobrīd ir uz slimības lapas – viņai ir smagas veselības problēmas, tomēr doties uz slimnīcu Ilze nevar atļauties, jo nav kas pieskata bērnus. Pirms gada sievietei tika veikta mazā pirkstiņa operācija, bet tās laikā sākās infekcija rokā, kuru pagaidām nav izdevies uzveikt. Tas ir iemesls, kādēļ Ilze nevar strādāt.

Ilzes vīrs strādā par taksometra šoferi, bet viņa rūpējas par lielo ģimeni, kā arī diviem suņukiem (taksis un toiterjers) un diviem kaķiem. Viņi visi kopā meklē jaunu mājvietu, taču līdz šim centieni bijuši nesekmīgi – potenciālie izīrētāji vienkārši „nobīstas” no kuplā bērnu skaita.

„Šobrīd situācija ir gaužām bēdīga. Daudzi atsaka, uzzinot, ka mums ir 7 bērni un vēl dzīvnieki. Vai arī prasa samaksāt avansā uzreiz par trim līdz sešiem mēnešiem uz priekšu,” portālam Kasjauns.lv atklāj Ilze.

Daudzi baidoties, ka ģimene ar tik daudziem mazajiem varētu būt nelabvēlīga vai maksātnespējīga, taču tā nav tiesa. „Mēs spējam maksāt īri un komunālos, un arī bērni un dzīvnieki nerada nekārtību vai netīrību,” stāsta māmiņa.

Cerot uz cilvēku atsaucību, daudzbērnu māmiņa informē, ka vēlams, lai dzīvesvieta būtu Rīgā, jo ģimenei nav personīgā auto. „Ideālākais variants būtu vismaz 70 kvadrātmetru plašas telpas. Eiroremonts nav nepieciešams! Summa, ko šobrīd varam maksāt, ir 320 eiro plus komunālie. Ja izdotos īrēt dzīvokli ar izpirkuma tiesībām, tas būtu vislabāk,” Ilze izstāsta objektīvās vajadzības.

Kasjauns.lv lūdz atsaukties cilvēkus, kuriem būtu iespēja smagā dzīves brīdī sniegt palīdzīgu roku šai jaukajai septiņu bērnu ģimenei! Ilze nekad iepriekš nav publiski lūgusi palīdzību, taču šobrīd situācija ir patiešām nopietna. „Sapratu, ka pašu spēkiem netiksim galā,” nopūšas māmiņa. Ilzes e-pasta adrese:

Ilzhukinjs2@inbox.lv

.

Palīdzēsim!?


Kasjauns.lv/Foto: No Ilzes personīgā arhīva