Novadu ziņas

Krāslavas novadā šodien sēru diena

Jauns.lv

Krāslavas novada dome ceturtdien izsludinājusi sēru dienu, lai pieminētu septiņus jauniešus, kuri mira traģiskajā avārijā, pastāstīja Krāslavas novada pašvaldības priekšsēdētājs Gunārs Upenieks.

Krāslavas novadā šodien sēru diena...

Pieminot bojāgājušos, ceturtdien plkst. 10 Krāslavas Romas katoļu baznīcā notiks dievkalpojums.

Kopīgas atvadīšanās no bojāgājušajiem nebūs. Upenieks informēja, ka vienu jaunieti apglabās trešdien, citu - ceturtdien, bet par pārējiem pagaidām nav ziņu.

Pašvaldība katrai bojāgājušajai ģimenei sniegs arī materiālu palīdzību 150 latu apmērā.

Jau vēstīts, ka 1.janvāra agrā rītā Krāslavas novadā ceļa posmā Izvalta–Šķeltava notika avārija, kad gados jauni cilvēki devās uz diskotēku.

Automašīnā bija septiņi cilvēki – seši salonā un viens bagāžniekā. Gājuši bojā jaunieši, kas dzimuši 1993., 1992., 1993. un 1995.gadā. Savukārt bojāgājušās jaunietes dzimušas 1994., 1995. un 1995.gadā.

Vieglā automašīna "Mazda" ceļa līkumā nobrauca no ceļa un iebrauca upē, tādējādi noslīkstot.

Valsts priekšnieks Ints Ķuzis iepriekš izteicās, ka galvenie iemesli traģiskajai avārijai pie Krāslavas , kad 1.janvārī gāja bojā septiņi jaunieši, bija neatbilstošs braukšanas ātrums un automašīnas tehniskais stāvoklis, pirmdien intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Labrīt, Latvija!" sacīja Valsts policijas priekšnieks Ints Ķuzis.

BNS