Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Jurģis Liepnieks izaicina uz kautiņu klasiskās mūzikas žurnālistu
Sabiedrība

Jurģis Liepnieks izaicina uz kautiņu klasiskās mūzikas žurnālistu

Jauns.lv

Viedokļu apmaiņa interneta mikroblogošanas vietnē Twitter starp politologu Jurģi Liepnieku un muzikologu, „Latvijas Radio 3 Klasika” žurnālistu Edgaru Raginski beigusies ne tikai ar abpusējiem apvainojumiem, bet arī ar cimda izmešanu, aicinot uz dueli. Abi karstgalvji nolēmuši kauties ringā.

Jurģis Liepnieks izaicina uz kautiņu klasiskās mūz...
Re, kā Jurģim Liepniekam beidzās pēdējā cīņa, kā viņš pats saka – „brīvajā ringā”. Divi zobi izsisti, jo cīņā Liepnieks nav lietojis kapi, lai aizsargātu zobus.
Re, kā Jurģim Liepniekam beidzās pēdējā cīņa, kā viņš pats saka – „brīvajā ringā”. Divi zobi izsisti, jo cīņā Liepnieks nav lietojis kapi, lai aizsargātu zobus.

­ ­ Vismaz šie vīri nav prasti muldoņas un „datora varoņi”, kuri vareni jūtas tikai interneta komentāros. Viņi nolēmuši tikties aci pret aci, zobs pret zobu. Un to, kurš lielāks „idiots” un „hļupiks”, Liepnieks un Raginskis noskaidros pēc diviem mēnešiem, kad abi vienojušies pilna kontakta cīņai bez noteikumiem kādā pagrīdes cīņu klubā. Vismaz tā var noprast pēc viņu publiskajiem ierakstiem internetā.

Apšauba Liepnieka profesionalitāti

Viss sākās ar Jurģa Liepnieka ierakstiem tviterī 11. martā. Liepnieks, kurš jau kopš skolas gadiem nopietni aizraujas ar austrumu cīņām, publiski atklāja, ka palicis bez diviem priekšzobiem.

„Ja nu jūs kādreiz ejiet uz tiem „brīvajiem ringiem” vai tamlīdzīgām vietām, neaizmirstiet mājā kapas. Man šodien izsita zobu," tvītoja Liepnieks (@JurgisLiepnieks) un piebilda: „Shit shit shit, izskatās, es esmu zaudējis divus zobus. Vienu veselu un otrreiz to, kuru man izsita Taizemē.”

Mirkli vēlāk polittehnologs ierakstīja vēl vienu sašutuma pilnu tvītu: „Visiem taču zināms, ka jāsit ir pa žokli starp zodu un ausi. Tad kāpēc viņi vienmēr izsit kādu no priekšzobiem? Nolādētie amatieri!”

Divas dienas vēlāk šis Liepnieka ieraksts izbrīnīja klasiskās mūzikas žurnālistu Edgaru Raginski, kurš tajā pašā tviterī padalījās ar savām domām. „Cīkstonis Jurģis Liepnieks paliek bez diviem priekšzobiem, bet par "nolādēto amatieri" lamā to, kurš viņam TRĀPĪJA. LoL :). Tas cīkstonis, kurš dodas ringā bez kapas, gan ir drūmākais profesionālis, ne? Interesanti, cik varētu būt to LV iedzīvotāju, kuri labprāt satiktu @JurgisLiepnieks zobu trofejas ieguvēju un paspiestu viņam roku? :)”

Viņam piekrita kāds @ojars, kurš iesaistījās diskusijā, rakstot: „Latvijas amatieriskajā regbijā tos ļaudis, kas nevalkā kapīti, sauc par idiotiem. Un saprotu, kamdēļ @JurgisLiepnieks to otru sauc par amatieri, jo Jurģis viņam bija samaksājis, lai piesistu, bet notika otrādi.”

Uz ko Edgars Raginskis (@koleegjis) atbildēja: „Nu, re, boksā tādus nekā nesauc, viņiem vienkārši iešķiļ pa zobiem. Pedagoģiskos nolūkos, saprotams! =)”

Un vēl muzikologs ierak­stīja: „Kaut kā biju palaidis garām, ka tāds hļupiks kā @JurgisLiepnieks nodarbojas ar cīņas sportu. Fight Club saskatījies, sajuties Nortons?”

Muzikologs, Latvijas Radio 3 žurnālists Edgars Raginskis.
Muzikologs, Latvijas Radio 3 žurnālists Edgars Raginskis.

Protams, šie Raginska ieraksti publiskajā tīmeklī nepalika Liepnieka nepamanīti, kurš ierakstīja: „@koleegjis @ojars nekad neesmu sapratis, kur rodas tādi idioti kā jūs, kas nekādus jokus nesaprot.”

Un tad arī sākās īsts „džentelmeņu” disputs publiskajā tīklā, kas beidzās ar izaicināšanu uz dūru un arī kāju izvicināšanu jeb īstu kautiņu.

Lūk, Jurģa Liepnieka un Edgara Raginska viedokļu apmaiņa, kas beidzās ar izaicinājumu uz dueli, kas tika pieņemts. Tiešām vērts iedziļināties, kā šie abi strīdnieki viens otru uzkurināja. Nu gluži kā smagsvara bokseri pirms pasaules čempiona titula cīņas!

Raginskis:

„Tev palikt bez zobiem un apvainot pretinieku, kurš godīgā cīņā tevi bez tiem atstājis, ir joks? Nē, tādus es nesaprotu.”

Raginskis: „Un, atbilstoši @ojars uzmeklētajai definīcijai, tu daudz organiskāk iekļaujies idiota kategorijā, no offence.”

Liepnieks:

”Protams, ka tu nesaproti, kas ir joks un kas nav. Un, starp citu, varētu atnākt svētdien uz ringu un tur pamācīt mūs ģērbties utt!”

Liepnieks: „Paņemsi pasīti, parakstīsi papīrus, ka neviens neatbild par to, kas ar tevi idiotu notiks un tad patīsim bišķi tavus tvītus atpakaļ.”

Raginskis:

„Jūs? Tu ņemsi kādu palīgā? :))”

Liepnieks: „Tur taču vēl ir cilvēki, ne jau es viens ar sevi cīnos. Domāju visiem būs interesantas tavas gudrās atziņas.”

Raginskis:

„Tur arī citi nezina, ka pirms sparinga/cīņas jāliek kapa mutē? Pautu sargus arī neliekat? mazohistu klubs kāds?”

Raginskis: „Kāda ir tava svara kategorija?”

Raginskis:

„Paskat tikai, @JurgisLiepnieks mani aicina izvicināt dūres! Būs až jāpiekrīt! 1. aprīlī, Joku dienā, varētu būt glauni joki :))”

Liepnieks: „Pirmais aprīls tad? Forši, tematiski. Atsūti DM ēpastu nosūtīšu prasības un līgumu. Un cerams @ojārs arī būs.”

Raginskis:

„a)DM nevar nosūtīt, jo tu man neseko b) no sākuma pastāsti, kas tas par klubu, kādi nosacījumi etc. Man savs galvaskauss dārgs.”

Liepnieks: „Pilna kontakta cīņas bez noteikumiem. MMA vai 8 OZ boksa cimdi. Atļauta amatieru boksa maska, mazais kules sargs un kapa. 3reiz3 m”

Raginskis:

„3x3 min es 2 ned. nesagatavošos, ar manu režīmu tam vajadzēs 2 mēnešus. 8OZ cimdi der arī mazie maisa cimdi ar vaļējo īkšķi?”

Liepnieks: „Protams, protams, divas nedēļas, divi mēneši, nākamgad, nekad ... zinu šitādus ...”

Raginskis:

„Hehe, mēģināsi uz mīzienu pavilkt? kaut kur izlasīji, ka atsakos sacensties?”

Raginskis: „Labāk atsūti noteikumus+info par vietu, kur paliki bez zobiem.”

Liepnieks:

„Nē, tu, protams, piekriti, tikai tu neesot formā, tev vēl ir jāgatavojas un daudz jautājumu utt”

Raginskis: „Jā, tonna "idiotu jautājumu", piemēram, kāda ir tava svara kategorija. Tādus jautā tikai lohi, īsti džeki cīnās(bez kapām)!”

Liepnieks:

„Šķiet tu mani nosauci par hļupiku. Domāju, ka tev tagad nevajadzētu vaicāt kāda man ir svara kategorija.”

Raginskis: „Tak @JurgisLiepnieks tā kā pubertāti sasniedzis tīnis-visu gribu tūlīt un uzreiz.re, 2 mēnešus gaidīt negrib :)”

Liepnieks:

„Domāju, ka ja Tu kādu nosauc par hļupiku, tev būtu jābūt gatavam iet ar viņu ringā tajā pat dienā. bet tu neesi.”

Liepnieks: „Pazīstu šito gļēvo biksēs čurātāju sugu. Tādi kā tu acīs nekad neko nepateiks un drosmīgi ir tikai tviterī, anonīmos koment utt”

Raginskis:

„Tavs domu gājiens ir tava darīšana. Info sniegt negribi, gaidīt negribi, tikai provocē. tā nav glīti, sportist. :)”

Liepnieks: „Kad būsi tajā savā formā tad piesakies ...”

Raginskis:

„Tak jau pieteicos- tev ar uztveri tā pavājāk? vai arī kautrējies par savu svaru, ja teikt negribi?:)”

Liepnieks: „Piespiediet viņu trenēties, citādi šis lūk neesot gatavs. Pasekojiet, lai nehaltūrē, citādi tas piecītis vēl aizies gar degunu.”

Raginskis:

„Tu lieki nefilozofē. Pasaki, vai esi ar mieru 20.maijā "draudzības"mačam,vai arī negrabi. :)”

Liepnieks: „Es vienmēr esmu gatavs.”

Raginskis:

„Tātad sarunāts? 20. maijā padejosim! vēl arvien gaidu noteikumus un tavu svara kategoriju, daiņotāj...”

Liepnieks: „Kam tev tā mana svara kategorija tik ļoti? Vajadzīgs iemesls nolekt. Hļupikiem nav atsevišķas svara kategorijas.”

Raginskis:

„Kautrējies no sava svara? OK, palīdzēšu tev-es šobrīd esmu 82kg,bet 2mēn.laikā nometīšu līdz 79-80kg.”

Liepnieks: „Man ir 70, bet manis pēc tev varētu būt kaut 120, tam nav pilnīgi nekādas nozīmes.”

Raginskis:

„omg,PALDIES! nepagāja ne 20 tvīti,kamēr pateici savu svara kategoriju. Nozīmes nav,saki? ok, tebe vidņeje..”

Raginskis: „Tu esi spējīgs beidzot pateikt, KUR notiek cīņas?”

Liepnieks:

„Nē, tā nav publiska informācija, bet nebaidies, tu uzzināsi, kad nāks tuvāk.”

Raginskis: „Pagrīdes cīņas klubs? tad nozīmes manai svara kategorijai nav, jo tu ar čomiem mani kopīgi nospārdīt grasies?”

Liepnieks:

„Atkal meklē iemeslu nenākt?”

Raginskis: „Ja cīņa notiek godīgi, bez "nepiederošu personu" iesaistīšanas tajā, tad kāpēc man nenākt?”

Liepnieks:

„Lieku kasti šampānieša, ka nebūsi. Ja, ir fani, kas tev tic, lai piesakās, vinnēs kasti šampānieša, ja nu tiešām.’

Ne pirmais gadījums

Šī nav pirmā reize, kad publiskajā interneta tīklā Twitter Jurģis Liepnieks ir ar kādu pamatīgi salecies, un ne pirmā reize, kad kāds ir gatavs ar viņu „aprunāties” ne tikai virtuāli, bet arī reālajā dzīvē – aci pret aci.

Tā, piemēram, pirms gada Jurģis Liepnieks publiski ar „laipnībām” apmainījās ar citu reklāmas un polittehnoloģijas guru Ēriku Stendzenieku. Tas notika pēc Liepnieka intervijas žurnālā „Santa” ar dziedātāju Ellu jeb Elīnu Fūrmani. Kašķis sākās, kad Stendzenieks pārmeta Liepniekam par viņa nedžentlmenisko frāzi, izsakoties, ka ar Ellu nav par ko runāt.

Šis strīds līdz cīņai ringā gan nenonāca, toties mēnesi vēlāk uz kādu Liepnieka ierakstu tviterī bija pamatīgi sadusmojies bijušais iekšlietu ministrs Māris Gulbis. Pēc raidījuma „Vīrietis uz paklāja”, kurā kā viesis bija Māris Gulbis, Liepnieks tviterī ierakstīja: „Neesmu drošs, ka jebkad būtu redzējis lielāku idiotu par Māri Gulbi.”

Un šis ieraksts nepalika bez sekām, jo, kā tvtierī toreiz apgalvoja pats Jurģis Liepnieks, situācija esot attīstījusies šādi: „Tikko zvanīja Māris Gulbis, pa purnu solīja, ar popkorna situāciju draudēja. Riktīgi smieklīgi. Teicu, lai brauc šurp iedod pa purnu, ja var”, „Māris Gulbis atbrauca, būs joki”, „Bļāviens, es savā dzim, d., pametu viesus, saģērbjos, izeju ārā, lai M. Gulbim būtu iespēja iedot man pa purnu, bet nē tak , tikai runāt..”

Vai toreiz kautiņš notika, vēsture klusē, bet, vai Jurģa Liepnieka un Edgara Raginska duelis īstenosies, laiks rādīs. Turklāt, pavisam iespējams, ka tā būs patiešām īsta cīņa, jo klasiskās mūzikas žurnālista paziņas stāsta, ka Raginskis trenējas kikboksā. Un, vai šajā pilna kontakta cīņā bez noteikumiem, kas it kā notiks pagrīdes boksa ringā, Jurģis Liepnieks lietos zobu aizsargkapi, atliek vien minēt...


Kasjauns.lv/Foto: Ieva Čīka/LETA, ekrānšāviņš no Twitter, no „Izdevniecības Rīgas Viļņi” arhīva