Dailes teātrī notiks Raimonda Paula ceremonijorķestra Rīgas pirmizrāde
Kultūra

Dailes teātrī notiks Raimonda Paula ceremonijorķestra Rīgas pirmizrāde

Jauns.lv

Dailes teātrī 27. martā uz skatuves kāps Raimonda Paula ceremonijorķestris un kopā ar aktieriem Andri Bērziņu, Hariju Spanovski un Jāni Paukštello atskaņos Maestro jaunās dziesmas programmā „Miers un Bērziņš!”

Dailes teātrī notiks Raimonda Paula ceremonijorķes...
Maestro Raimonda Paula kāzu un bēru orķestrī jestri dziedās aktieri Andris Bērziņš, Harijs Spanovskis un Jānis Paukštello.
Maestro Raimonda Paula kāzu un bēru orķestrī jestri dziedās aktieri Andris Bērziņš, Harijs Spanovskis un Jānis Paukštello.

Jāteic, ka Maestro ceremonijorķestris ar savu jauno programmu jau pirms divarpus mēnešiem priecēja kuldīdzniekus un ir pat paspējis ierakstīt kompaktdisku.

27. martā – Starptautiskajā Teātra dienā – aktieri Andris Bērziņš, Harijs Spanovskis, Jānis Paukštello un Raimonda Paula vārdā nosauktais ceremonijorķestris aicina uz programmas „Miers un Bērziņš!” pirmizrādi Dailes teātra Lielajā zālē.

Tajā izskanēs Maestro Raimonda Paula jaunā dziesmu programma, kas rakstīta Dailes teātra aktieru trio - nenopietni ēverģēlīgs skatījums uz mūsu dzīvi orķestra pavadījumā. Nopietni – pa jokam. Miers un bērziņš!

Pie klavierēm būs Maestro Raimonds Pauls. Līdzās aktieriem Andrim Bērziņam, Harijam Spanovskim un Jānim Paukštello koncertprogrammā piedalīsies arī Ieva Pļavniece, Ilze Ķuzule - Skrastiņa, Ērika Eglija un Inita Dzelme. Par muzikālo pavadījumu gādās mūziķi Lauris Amantovs (trombons, tenors), Raivo Stašāns (saksofons), Normunds Piesis (trompete), Indriķis Veitners (klarnete), Marko Ojala (akordeons), Māris Briežkalns (sitamie instrumenti), Roberts Brands (tuba) un Ainārs Vilde (alts).

Koncertprogrammas režisors ir Valdis Liepiņš, orķestra muzikālais vadītājs – Ainārs Vilde, bet muzikālais konsultants – Juris Vaivods. Skatuves iekārtojumu veidojis Mārtiņš Vilkārsis, bet kostīmu izvēle ir  Jurates Silakaktiņas pārziņā. Radošajā komandā strādā arī gaismu mākslinieks Mārtiņš Kudiņš un kustību konsultante Inga Krasovska.

Programmu „Miers un Bērziņš!” būs iespējams noklausīties un noskatīties 27. un 28. martā, 3., 24. un 25. aprīlī, kā arī 22. maijā.

Raimonda Paula ceremonijorķestris kopā ar Dailes aktieru trio jau ir dzīrojis Kuldīgā, kā arī ierakstījis kompaktdisku „„Miers un Bērziņš” dzīro Kuldīgā!”. Ar uzstāšanos Kuldīgā ceremonijorķestris ieskandināja Kuldīgas 770. jubilejas gadu. Tā kā projektu bija iniciējusi un koordinējusi Kuldīgas Kultūras centra vadītāja Inta Burnevica, tad

ceremonijorķestra parādīšanās publikai bija 6. janvārī Kuldīgas Kultūras centrā, nevis uz kādas no Rīgas skatuvēm.

Raimonds Pauls par jauno programmu Skrundas televīzijai ir izteicies: „Latviešu roks visiem ir apnicis, un es atcerējos, ka serbiem ir ļoti labs sastāvs – kāzu un bēru orķestris. Mēs mēģinājām kaut ko līdzīgu izdarīt – šajā drūmajā laikā vienkārši cilvēkiem uzlabot garastāvokli. Mūzika tā arī taisīta – ar smaidu par visu kaut ko. Šodien jau tikai ar smaidu var izdzīvot, citādāk jau nemaz nevar.”

Tapis pirmais Raimonda Paula ceremonijorķestra ieraksts – veltījums Kuldīgai (Skrundas TV)

Paula ceremonijorķestris „Miers un Bērziņš” dzīro Kuldīgā!

Kasjauns.lv/Foto: Mārcis Priede, Jānis Deinats/publicitātes foto