Kultūra
2012. gada 18. maijs, 12:30

Noslēdzies konkurss par filmu “Mona”. Apsveicam uzvarētājus!

Jauns.lv

Noslēdzies portāla Kasjauns.lv un filmu studijas "Deviņi" kopīgi rīkotais konkurss par jauno spēlfilmu "Mona", kura uzvarētājiem būs iespēja doties uz kinoteātri “Splendid Palace” un filmu noskatīties sev izdevīgā laikā.

­ Konkurss norisinājās no 7. maija līdz 10. maijam, plkst.17:00, kad tika apkopotas pareizās atbildes un izlozēti trīs uzvarētāji, kuri katrs saņems divas biļetes uz filmu "Mona". Biļetes uzvarētāji var saņemt izdevniecībā “Rīgas Viļņi” Rīgā, Kaļķu ielā 15 (5. stāvā) darba dienās no plkst. 9.00 līdz 17.00.

Konkursa uzvarētāji:

diana.odumina@..................

sadedzelle@.........................

benita.sleja@.......................

Pareizās atbildes:

1. Attēlā redzamā aktrise, “Monas” lomas atveidotāja ir:

Kristīne Belicka

2. Ar ko sarunājas filmas “Mona” režisore Ināra Kolmane? (Viena no viņas dokumentālo filmu varonēm)

Ar Jeļenu Bonneri (“Mans vīrs Andrejs Saharovs”, 2006)

3. “Monas” filmēšanas procesa fotogrāfs ir:

Jānis Deinats

4. Attēlā redzamās pils iekšskats filmēts:

Zvārtavas pilī

5. Attēlā redzamais aktieris no filmas “Mona” ir:

Lauris Subatnieks

Režisores Ināras Kolmanes filma "Mona" ir filmu studijas un Islandes kinokompānijas "Kisi Production" kopražojums. Režisore piedāvā kaisles, erotikas un fantasmagorisku vīziju caurvītu stāstu, kurā realitāte un pasaka sakausējas vienā veselā. "Mona" vienlaikus gan izklaidē, gan arī ļauj baudīt vizuāli piesātināto estētiku.

Filmas aktieru ansambli veido starptautiska komanda. Galveno lomu atveidotāji ir latviešu aktrise Kristīne Belicka un pazīstamais lietuviešu kino un teātra aktieris Sauļus Balandis. Filmā spēlē arī latviešu aktieris Lauris Subatnieks un Krievijas teātra un kino aktieris Valērijs Jaremenko. Epizodiskās lomās redzami aktieri Pēteris Liepiņš, Juris Gornavs, Ināra Slucka un citi.

Kasjauns.lv / Foto: Jānis Deinats

­