Pārtikas pakas trūcīgākajiem iedzīvotājiem Rīgā dalīs septiņās vietās
Cilvēki stāv rindā pēc pārtikas pakām trūcīgajiem pie biedrības "Latvijas Sarkanais Krusts" naktspatversmes Gaiziņa ielā.
Runā Rīga
2012. gada 12. jūlijs, 20:43

Pārtikas pakas trūcīgākajiem iedzīvotājiem Rīgā dalīs septiņās vietās

Jauns.lv

Rīgā Eiropas Komisijas finansētās programmas pārtikas pakas trūcīgākajām personām izsniegs piecas organizācijas septiņās izdales vietās, portālu Kasjauns.lv informē Rīgas domē.

Tiesības saņemt pārtiku Rīgā ir ģimenēm vai atsevišķi dzīvojošām personām, kas atzītas par trūcīgām un tām izsniegta Rīgas Sociālā dienesta izziņa par šī statusa piešķiršanu. Pārtiku var saņemt arī ģimenes vai personas, kas atzītas par maznodrošinātām saskaņā ar pašvaldības saistošajiem noteikumiem, uzrādot attiecīgu izziņu, kā arī ģimenes vai personas, kas atzītas par tiesīgām saņemt Sociālo pakalpojumu un sociālās palīdzības likumā noteikto vienreizējo pašvaldības pabalstu ārkārtas situācijā, ja minēto faktu apliecina Rīgas Sociālais dienests.

Bez statusu apliecinošas izziņas pārtikas paka netiks izsniegta. Pārtikas paka paredzēta katram ģimenes loceklim vai atsevišķi dzīvojošai personai.

Pārtikas pakā ir pilnpiena pulveris, makaroni, auzu pārslu biezputra ar ogām vai augļiem, pankūku milti, kartupeļu biezputra, griķi, manna, kviešu milti, sautētas cūkgaļas konservi.

Rīgā pārtikas pakas dalīs biedrība „Latvijas Sarkanais Krusts”, Evaņģēliskā Kristiešu draudze „Zilais Krusts”, Rīgas Vasarsvētku draudze „Kristīgais centrs „Labā vēsts””, Biedrība „Latvijas Samariešu apvienība” un Biedrība „Žēlsirdības misija Dzīvības ēdiens”.

Pārtikas pakas dala kopš trešdienas, 11. jūlija,  Biedrība „Latvijas Sarkanais Krusts” Gaiziņa ielā 7, bet jūlijā un augusta sākumā tiks atvērtas vēl sešas izdales vietas.

Pārtikas paku izdales vietu adreses un to darba laiku var uzzināt, zvanot uz Rīgas domes Labklājības departamenta bezmaksas informatīvo tālruni – 80005055.

Karlīna Timofejeva / Foto: Edijs Pālens/ LETA

Sadarbībā ar Rīgas pašvaldību