Runā Rīga
2012. gada 20. jūlijs, 01:55

Rīgas mērs labdarības akcijas laikā apmeklēs Rīgas dzemdību namu

Jauns.lv

Piektdien, 20.jūlijā plkst.15.20 Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs kopā ar labdarības organizācijas „Bērna veselība - mūsu nākotne” pārstāvjiem apmeklēs Rīgas dzemdību nama intensīvās terapijas nodaļu un apsveiks jaundzimušo mazuļu ģimenes, portālu Kasjauns.lv informēja Rīgas pašvaldībā.

Pasākumā piedalīsies arī 90.gadu estrādes zvaigznes - grupas „Bad boys Blue”(Vācija), „Tehnologija” (Krievija), Eolika (Latvija) un A-Europa (Latvija).

Sestdien, 21.jūlijā Lielajā Mežaparka estrādē notiks labdarības koncerts „90 gadu Superhīti”, daļa līdzekļu no biļešu tirdzniecības tiks novirzīta Valsts bērnu sociālās aprūpes centram „Pļavnieki”, Rīgas dzemdību namam, Valsts Bērnu klīniskās universitātes slimnīcai un muzikanta Arņa Medņa ārstēšanai.

Rīgas dzemdību namā plānots apmeklēt intensīvās terapijas nodaļu, lai iepazītos ar jaundzimušo glābšanas un kopšanas līdzekļiem un tehnoloģijām. Viesi apsveiks arī jaundzimušo ģimenes, kurus piektdien plānots izrakstīt mājās.

2012.gada pirmajā pusgadā Rīgas Dzemdību namā piedzimuši 2996 bērni, no tiem 20,6% saņēmuši ārstēšanu Dzemdību namā. 109 no tiem bija priekšlaicīgi dzimuši; 124 - pārvesti uz Bērnu klīnisko universitātes slimnīcu turpmākai ārstēšanai. Pērn Rīgas Dzemdību namā dzimuši 5760 mazuļi, kas ir 30% no visiem Latvijā dzimušajiem bērniem.

Rīgas pašvaldība sadarbībā ar pašvaldības SIA „Rīgas Dzemdību nams” uzsāka projektu, lai pilnveidotu stacionārās veselības aprūpes infrastruktūru dzemdību namā. Projekta mērķis ir uzlabot veselības aprūpes pakalpojumu kvalitāti, kā arī sniegto pakalpojumu pieejamību.

Projektā plānota septītā stāva telpu renovācija, ventilācijas, ūdens, kanalizācijas, kā arī citu komunikāciju nomaiņa. Jau ir nomainīti divi pacientu un divi apmeklētāju lifti. Tas viss palīdzēs pacientu drošākai pārvietošanai un radīs atbilstošu vidi apmeklētājiem ar īpašām vajadzībām un personālam.

Projekts tiek īstenots no 2010. līdz 2012. gadam. Septembrī plānots atvērt jaunu Dzemdību centru septītajā stāvā, kur turpmāk notiks visas dzemdības. Taču līdz gada beigām vecās dzemdību zāles pārveidos par modernām pēcdzemdību palātām.

Projekta kopējās izmaksas ir Ls 1 061 012, Rīgas domes līdzfinansējums ir Ls 159 152 jeb 15% no kopējā finansējuma, pārējie 85% ir ERAF fonda līdzekļi. Rīgas dzemdību nams papildus iegulda 410 000 savu līdzekļu šī projekta realizēšanai.

Labdarības koncertā Mežaparkā piedalīsies tādas zvaigznes, kā In-Grid (Vācija), Tomass Anderss (Vācija), Bad boys blue (Vācija), Tehnologija (Krievija), Aļona Apina (Krievija), Eolika (Latvija), A-Europa (Latvija) un daudzi citi.

Karlīna Timofejeva

Sadarbībā ar Rīgas pašvaldību