Nacionālā teātra aktieri svin jaunās sezonas atklāšanu. FOTO
Gundars Grasbergs, Ināra Slucka un Lolita Cauka, kuri atzīti par iepriekšējās sezonas labākajiem Nacionālā teātra aktieriem, līksmo, atklājot jauno sezonu.
Kultūra
2012. gada 7. augusts, 10:58

Nacionālā teātra aktieri svin jaunās sezonas atklāšanu. FOTO

Kasjauns.lv

Šonedēļ pēc vasaras brīvdienām darbavietā atgriezušies Nacionālā teātra aktieri. Daudzi no viņiem bija svinīgi saposušies, un metās cits cita apskāvienos, priecādamies par atkalredzēšanos ar kolēģiem.

Sezonas atklāšanas ceremonijā skatuves mākslinieki ieņēma vietas Nacionālā teātra skaistajā skatītāju zālē, kur sirsnīgā un draudzīgā atmosfērā norisinājās labāko aktieru godināšanas ceremonija. Kā vieni no pirmajiem krēslos iesēdās leģendārie aktieri Uldis Dumpis un Ģirts Jakovļevs, kuri izskatījās pacilāti un laimīgi, pēc vasaras atgriežoties teātrī. Režisore Indra Roga zālē ienāca, vezdama pie rokas savu meitiņu Martu Mariju, savukārt aktrise Dita Lūriņa uz teātri bija paņēmusi līdzi dēlu Ernestu, kas jau kopš mazotnes bieži dzīvojies kopā ar vecāku kolēģiem Nacionālā teātra aizkulisēs un pat uz skatuves mēģinājumos.

Kad tika sumināti aizvadītās sezonas veiksmīgākie aktieri, skatītāju zālē sēdošie kolēģi sirsnīgi smaidīja un cītīgi aplaudēja. Dažs, uzzinot par piešķirto balvu, notrausa aizkustinājuma asaru, cits steigā gudroja pateicības vārdus. Veselu izrādi sarīkoja aktrise Māra Zemdega, kurai šogad bija jāpasniedz Elzas Radziņas kulons iepriekšējās sezonas labākajai aktrisei Lolitai Caukai. Zemdega nostājās līdzās Nacionālā teātra direktoram Ojāram Rubenim un atzinās, ka izmeklējusies pa visu māju, bet kulonu nav paguvusi atrast. Aktrise nopietnā un izteiksmīgā balsī sprieda, ka, iespējams, pati Elza ir uzdarbojusies, neļaudama uziet viņai uz pēdām noglabātajai rotai. Lolitai Caukai Māra Zemdega pasniedza 21 baltu rozi, lūgdama piedošanu par savu aušību un nosolīdamās Elzas Radziņas ķēdi ar kulonu nodot kolēģei, tiklīdz tas būs atradies.