Mazajā Ģildē tiksies ukraiņu jauniešu kultūras kolektīvi
Fotogrāfija no 2011. gada Starptautiskā ukraiņu jauniešu kultūras festivāla.
Runā Rīga
2012. gada 25. oktobris, 16:27

Mazajā Ģildē tiksies ukraiņu jauniešu kultūras kolektīvi

Jauns.lv

26. un 28. oktobrī Mazajā Ģildē norisināsies Starptautiskā ukraiņu jauniešu festivāla pasākumi, turpinot 2011. gadā aizsākto tradīciju kultūras centra telpās pulcēt ukraiņu jauniešu kultūras kolektīvus no vairākām Eiropas valstīm un iepazīstināt rīdziniekus ar ukraiņu tautas kultūras mantojumu.

Kā Kasjauns.lv informēja Ukrainas centrā jauniešiem un bērniem Latvijā, festivālu 26. oktobrī plkst. 18.00 atklās Ukrainas vēstnieks Latvijā un Jelgavas novada Apvienotais koris. Pasākumu turpinās ukraiņu jauniešu kultūras kolektīvu priekšnesumi, kurus būs iespējams noskatīties arī otrajā festivāla koncertā 28. oktobrī plkst. 14.00.

Festivālā piedalās Tautas mākslinieciskais estrādes deju kolektīvs „Karneval” (Harkova, Ukraina), Paraugdeju teātris „Fantazija” (Zaporizjas apgabals. Ukraina), Teātra kolektīvs ”Dzerkalo” (Šostka, Ukraina), Paraugdeju kolektīvs "Veselinka" (Červonograda, Ukraina); Igauņu ukraiņu kongresa jauniešu kolektīvs (Igaunija), Ukrainas centra jauniešiem un bērniem Latvijā ansamblis „LV:UA” , Jēkabpils ukraiņu jauniešu biedrības kolektīvs, Lietuvas ukraiņu kopienas kolektīvs un solo dziedātājas no Ļvovas (Ukraina) un Tallinas (Igaunija).

29. un 30. oktobrī ukraiņu deju kolektīvu uzstāšanos būs iespējams noskatīties uz prāmja „Romantika” maršrutā Rīga-Stokholma-Stokholma –Rīga.

Festivālu organizē Latvijas Ukraiņu kongress un Ukrainas centrs jauniešiem un bērniem Latvijā, to atbalsta RKTMC „Mazā Ģilde”, Eiropas-Ukrainas Fonds, Eiropas un Ukrainas Tirdzniecības un rūpniecības Asociācija, Radio NABA un Latvijas Universitāte.

Papildus informācija

http://ej.uz/ukrainu-festivals

Pirmais Starptautiskais ukraiņu jauniešu kultūras festivāls norisinājās Mazajā Ģildē 2011. gada septembrī. Tajā piedalījās 12 ukraiņu tautas kolektīvi no Baltijas valstīm, Serbijas un Ukrainas, kopskaitā vairāk nekā 100 dažādu vecumu dalībnieku, vairākos koncertos prezentējot ukraiņu kultūras mantojumu un mūsdienu kultūras aktualitātes.

Karlīna Timofejeva

Sadarbībā ar Rīgas pašvaldību