Jaunais LTV vadītājs sola lielas pārmaiņas: daļai darbinieku var nākties atstāt darbu
Modernos uzņēmumos esot noteikts skaits darbinieku, kas jāmaina, lai cilvēki neieslīgtu rutīnā, uzskata jaunais LTV vadītājs Ivars Belte.
Sabiedrība
2013. gada 9. maijs, 10:05

Jaunais LTV vadītājs sola lielas pārmaiņas: daļai darbinieku var nākties atstāt darbu

Jauns.lv

Latvijas Televīzijā gaidāmas nopietnas pārmaiņas, kas var skart arī pašreizējos darbiniekus. Daļai cilvēku varētu nākties pamest darbu televīzijā, intervijā teica sabiedriskās televīzijas valdes priekšsēdētājs Ivars Belte.

Belte atzina, ka restrukturizācijas dēļ LTV darbiniekus sagaida jauni pienākumi, iespējams, mainīsies cilvēki, un daļa cilvēku varētu atstāt televīziju. Lai gan konkrētus piemērus viņš neminēja, tomēr norādīja, ka ir atsevišķas pozīcijas, par kurām LTV vadītājam ir pārdomas.

Tas mazāk skaršot radošos darbiniekus, bet gan tehnisko personālu. Iepriekšējos gados, krīzes apstākļos atsevišķi cilvēki neesot bijuši pietiekami nodrošināti ar darbu. Esot izveidojusies situācija, ka vieni tehniskie darbinieki tika pieprasīti tik ļoti, ka nevarēja attapties 24 stundas diennaktī un skrēja kā vāveres ritenī.

"Savukārt, kas attiecas uz cilvēkiem, kuru darbs nav īpaši pieprasīts, būs vai nu jāmeklē kaut kas jauns pašreizējās struktūrās, vai arī jāsaka paldies," skaidroja LTV valdes priekšsēdētājs.

Viņaprāt, kopumā kadru mainība LTV nav liela. Esot darbinieki, kas šeit nostrādājuši 15, 17 un pat 40 gadus. Modernos uzņēmumos esot noteikts skaits darbinieku, kas jāmaina, lai cilvēki neieslīgtu rutīnā.

Savukārt kanāla seju mainība esot fundamentālas kļūdas no LTV vadības puses. "Es nevaru komentēt iemeslus, kāpēc tas ir noticis, jo tas nav noticis pašreizējās valdes laikā, bet domāju, ka tas ir ļoti nopietni un tie ir nepareizi pieņemti lēmumi," teica Belte, runājot par populāru diktoru aiziešanu no LTV.

Viņš uzsvēra, ka ar kanāla sejām neniekojas. "Tas ir ļoti nopietni. Šie cilvēki ir tie, kuru dēļ skatītājs ieslēdz un paliek kanālā, jo, ja tu ieslēdz konkrētu kanālu un tajā rādītā tēma nav saprotama, redzamā seja nav pazīstama, ir 50 citi kanāli, kurus var ieslēgt," skaidroja LTV valdes priekšsēdētājs.

Viņš arī ir iecerējis pārmaiņas Zaķusalas ēkas izmantošanā. Pašreizējā brīdī tieši mājas dēļ LTV funkcionējot ne visai labi. "(..) šo šausmīgo attālumu dēļ no pirmā līdz 19.stāvam, kur cilvēki ir sadalīti, izbārstīti pa stāviem. Man ir pārliecība, ka LTV vajadzētu kompakti ieņemt daļu no šīs mājas, ļoti precīzi izrēķināt, cik nepieciešams telpu, atteikties no nevajadzīgām telpām, noliktavām. Un komunikācija starp darbiniekiem, attiecīgām nodaļām, vadību uzlabotos, attālums starp kanālu vadību un studijām samazinātos, un darba efektivitāte pieaugtu," uzskata Belte.

Kopējās lietas dēļ viņš esot gatavs pārcelties no sava kabineta 19.stāvā ar brīnišķīgu panorāmu uz Rīgu uz neremontētām noliktavas telpām.

Viņš gan vēl nevarēja precīzi pateikt, cik ēkas stāvos varētu izvietot LTV. Taču minēja piemēru, ka tas varētu būt līdz 4. vai 5.stāvam. Augstāk varētu piedāvāt telpas Latvijas Radio, ja tiks pieņemts lēmums par radio pārcelšanos uz Zaķusalu. Savukārt augšējos stāvus varētu izīrēt.

LETA, Nozare.lv/ Foto: Gatis Dieziņš/ LETA