Politika
2013. gada 2. jūlijs, 13:15

Kurš ar kuru? Latvijas politiķu seksuālie sānsoļi. VIDEO

Jauns.lv

Latvijas precētie politiķi nevairās no dienesta romāniem un ik pa brīdim uzvirmo skaļi skandāli, kuri praktiski beidzas ar neko. Latvijas sabiedrība ir visnotaļ iecietīga pret politiķu dienesta romāniem.

Telekompānijas TV3 "dzeltenais" raidījums "Bez Tabu" pārraidīja sevišķi intriģējošu sižetu: autori apkopoja potenciālos romānus Latvijas politiskajā elitē. Gan tos, kas noslēdzās ar kāzām, gan arī analizēja tos gadījumus, kad par pāra attiecībām tikai baumots... TV3 apzelē vairākus iespējamos dienesta romānus. Bijušais izglītības un zinātnes ministrs Roberts Ķīlis it kā „salaiž” ar labklājības ministri Ilzi Viņķeli. Pašreizējais izglītības ministrs Vjačeslavs Dombrovskis it kā ar sava biroja vadītāju Annu Kononovu. Rīgas mērs Nils Ušakovs izrāda simpātijas savai padomniecei Ivetai Strautiņai. Savukārt Ventspils mērs Aivars Lembergs neslēpj savas attiecības ar savu jaunāko padoto – domes Attīstības pārvaldes vadītāju Kristīni Krasovsku.

Tikko uzzinājām arī, ka eksprezidentam Guntim Ulmanis ir ārlaulības bērns no attiecībām ar daudz jaunāku sievieti. Iepriekš gan viņš savu mīļāko dēvēja „par skaistu sievieti no kalendāra”, kuru nepazīstot. Savukārt vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Edmunds Sprūdžs pēc astoņu gadu kopdzīves pameta savu sievu Inesi ar 11 mēnešus veciem dvīņiem nu uzsāka kopdzīvi ar savu biroja vadītāju Kristīni Pelši. Droši vien apzinoties to, ka patiesība agri vai vēlu nāks gaismā, Saeimas deputāts Imants Parādnieks savas dubulattiecības nolēmis neslēpt un jau labu laiku atpakaļ ir paziņojis, ka dzīvo kopā ar divām sievām.

Augstistāvošo politiķu laulību sānsoļu maratonu savulaik iesāka ekspremjers Andris Šķēle, kurš izšķīrās no iepriekšējās sievas un apprecēja savu kolēģi – politiķi Kristiānu Lībani. Ar lielu tikumību neesot izcēlies arī ekspremjers Einars Repše. Vairākus gadus pēc Šķēles viņa pēdās sekoja ekspremjers, tagad eiroparlamentārietis Ivars Godmanis, kurš arī izšķīrās no iepriekšējās sievas un apprecējās ar Iekšlietu ministrijas valsts sekretāri Ilzi Pētersoni. Par Latvijas politiķu dienesta romāniem un seksuāliem sānsoļiem sīkāk skatieties TV3 raidījuma „Bez Tabu” videosižetā.

Politiķu dienesta romāni (TV3 „Bez Tabu”)


Kasjauns.lv/Foto: Evija Trifanova/LETA, Edijs Pālens/LETA, no izdevniecības „Rīgas Viļņi” arhīva, Aigars Hibneris, Rojs Maizītis