Mirusi aktrise Elita Krastiņa
Dailes teātra aktrise Elita Krastiņa (1954-2013).
Kultūra
2013. gada 18. jūlijs, 09:16

Mirusi aktrise Elita Krastiņa

Jauns.lv

Vakar mūžībā aizgājusi latviešu aktrise, 1954.gadā dzimusī Elita Krastiņa. Viņas zvaigžņu brīdis bija Padomju Savienības laikā, un jau padsmit gadu aktrise uz skatuvēm vairs nedarbojās, sakot, ka "mans laiks ir pagājis".

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Elita Krastiņas spilgtākās lomas bija filmās "Maija un Paija", Andas tēls filmā "Pūt, vējiņi" un arī darbs filmā "Satikšanās". Epizodisku lomu Krastiņa nospēlēja populārajā "Mans draugs - nenopietns cilvēks". 

No internetā pieejamās informācijas izriet, ka pēdējos padsmit gadus Elita Krastiņa strādājusi lietoto apģērbu veikalā un uzskatījusi, ka viņas kā aktrises laiks sen pagājis. "Visu, ko es varēju izdarīt uz skatuves, esmu izdarījusi. Šajā jomā esmu mirusi," pirms desmit gadiem aktrise sacījusi intervijā avīzei "Diena". Krastiņa bija Dailes teātra 5.studijas izauklēta aktrise un, kā atzina režisori, visai talantīga. Režisors Auškāps Krastiņas skatuvisko talantu pielīdzināja Antras Liedskalniņas spožumam, savukārt aktiera un jokdara Edgara Liepiņa pielūdzēji Elitu Krastiņu zināja kā viņa laulāto draudzeni.

1996.gadā Dailes teātris ar Krastiņu darba līgumu nepagarināja, un aktrisei nācās domāt par citiem iztikas iegūšanas veidiem. Par aktrises tālākām gaitām pieejama skopa informācija, vien fakts, ka viņa īrējusi istabiņu pansionātā un strādājusi lietoto apģērbu veikalā.

Atvadīšanās no Elitas Krastiņas notiks sestdien, 20.jūlijā, plkst. 12.00 Krematorijas zālē.

Kasjauns.lv izsaka līdzjūtību aktrises tuviniekiem un talanta pielūdzējiem.

"Mans draugs - nenopietns cilvēks" (pilna filmas versija)