Rīgā siltuma cena zemākā starp Baltijas valstu galvaspilsētām
Runā Rīga
2013. gada 9. augusts, 15:59

Rīgā siltuma cena zemākā starp Baltijas valstu galvaspilsētām

Jauns.lv

AS „Rīgas Siltums” no šā gada 1.augusta norēķiniem par piegādāto siltumenerģiju piemēros cenu 40,99 Ls/MWh (58,32 EUR/MWh) bez PVN, kas ir tāda pati kā jūlijā un par 10% mazāka nekā 2012.gada augustā, portālu Kasjauns.lv informēja Rīgas domē.

Rīgā augustā siltumenerģijas cena ir zemākā starp Baltijas valstu galvaspilsētām. Tā ir par 23% mazāka nekā Viļņā un par 13% mazāka, salīdzinot ar apstiprināto siltumenerģijas cenu Tallinā.

Prognozēts, ka septembrī un oktobrī siltumenerģijas cena paliks nemainīga, tādējādi prognozētā siltumenerģijas cena septembrī un oktobrī varētu būt 40,99 Ls/MWh (58,32 EUR/MWh) bez PVN.

Prognozes balstās uz AS „Latvijas Gāze” paziņojumā pausto informāciju. Sagaidāms, ka dabasgāzes tirdzniecības cena 2013.gada septembrī un oktobrī varētu būt 205 Ls/tūkst.nm3, tādējādi prognozētā siltumenerģijas cena varētu nemainīties.

AS „RĪGAS SILTUMS” aktīvi gatavojas eiro ieviešanai Latvijā. Lai uzņēmuma klienti varētu sekot atklātai un godīgai pārejai uz jauno valsts valūtu, uzņēmuma siltumenerģijas tarifi eiro ir norādīti un aplūkojami arī uzņēmuma interneta mājaslapā www.rs.lv.  

Uzņēmums ik mēnesi savā interneta mājaslapā www.rs.lv informē par faktiski piemērojamo siltumenerģijas cenu, balstoties uz AS „Latvijas Gāze” publicēto paziņojumu Latvijas Republikas oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis"” līdz tekošā mēneša 10.datumam par dabasgāzes tirdzniecības cenu.

Atbilstoši SPRK 2013.gada 29.maija lēmumam Nr.89 „Par akciju sabiedrības „RĪGAS SILTUMS” siltumenerģijas apgādes pakalpojumu tarifiem”, siltumenerģijas cena var gan samazināties, gan palielināties, mainoties dabasgāzes tirdzniecības cenai.

Karlīna Timofejeva, foto: Edijs Pālens/LETA

Sadarbībā ar Rīgas pašvaldību