"UgunsGrēks" turpinās bez Leona, atgriezusies viņa meita Ieviņa
Tā jau ir – kas gan ārsts par viesnīcnieku. Kamēr Leons ārzemēs, viesnīcu uzraudzīs Fēlikss, Ieva un Aivars Pētersons.
Kultūra
2013. gada 9. septembris, 21:02

"UgunsGrēks" turpinās bez Leona, atgriezusies viņa meita Ieviņa

Jauns.lv

Ar vērienīgām pārmaiņām pirmdienas, 9. septembra, vakarā startējusi pašmāju populārākā seriāla „UgunsGrēks” jaunā sezona, kas, kā izskatās, būs bez Leona…

Beidzot atbildēts visu vasaru uzturētais jautājums – kas tā bija par noslēpumaino sievieti, kas, pēdējā sezonas sērijā saucot „Pagaidiet!”, izjauca Leona un Elizabetes kāzas. Atbilde ir pavisam vienkārša – tā ir Leona un viņa iepriekšējās līgavas Martas sen neredzētā meita Ieviņa! Bet izbrīna un šausmu grimases kāzu viesu sejās ievilka Ievas asinīm noplūdusī seja. Kā izrādījās, steidzoties no lidostas uz kāzām, vecā Pētersona vadītais auto bija iestūrējis krūmos un avarējis. Gribēdama pagūt uz tēva lielo notikumu, Ieva, lai arī pārsistu uzaci un asiņainu seju, tomēr steidza uz laulību vietu, nepatīkami pārsteigdama kāzu viesus. Līdz ar Ievu seriālā atgriezies ilgu laiku neredzētais Aivars Pētersons, ko atveido Uldis Dumpis.

Līdz ar jaunās sezonas pirmo sēriju kliedētas arī lielās vasaras bažas par to, ka Leons atkal varētu būt palicis bez sievas. Bešā viņš nav – savā kāzu dienā beidzot apprecējis. Taču nu ir cita bēda – seriāla skatītājiem nav pieejams pats Leons. Lai tāpēc neciestu mūžam Leonu atveidojušā Ģirta Ķestera fani, aktierim atstāts Leona dvīņubrāļa Fēliksa tēls. Leona Murmanskas „bratans” gan kļuvis par lielu vīru un ieņēmis ietekmīgu vietu starp viesnīcas funkcionāriem, gan pirmo reizi seriāla vēsturē ticis pie jauna „ancuka”.

Līdz ar jubilejas 10. sezonu seriālā ienākušas būtiskas pārmaiņas. Pirmkārt, Ieviņa, kurai seriāla iepriekšējās sezonās esam sekojuši līdzi kā bērnam, nu izaugusi par lielu jaunkundzi. Tāpat kā Vadima un Silvijas Felzenbaheru dvīņi! Ievas lomā iejutusies aktrise Inga Tropa.

Otrkārt, seriāla darbība vairs nenorit vienā viesnīcā, kā tas bijis ierasts līdz šim. Kādreizējai Pētersona viesnīcai uzradies konkurents – Āboliņu ģimenes SPA, kurā ar cienījamās aktrises Olgas Dreģes atveidoto omi priekšgalā saimnieko vēl divi jaunpienācēji – Nacionālā teātra nodarbinātākā aktrise Līga Zeļģe (Dana) un Dailes teātra aktieris Artūrs Dīcis (Edijs). Izskatās, ka „UgunsGrēka” sezona paies uz sīvas sāncensības fona par vietu biznesā. Treškārt – seriālam radīta arī jauna dziesma, ko izpilda Gunārs Kalniņš.

Kasjauns.lv / Foto: Rojs Maizītis, publicitātes