Kinoteātrī "K.Suns" atklāj starptautisko īsfilmu festivālu "2Annas"
Festivāla īpašo filmu programmu šogad atspoguļos devīze "Sieviete: avangardiste, mājsaimniece, prostitūta".
Kultūra
2013. gada 21. oktobris, 17:04

Kinoteātrī "K.Suns" atklāj starptautisko īsfilmu festivālu "2Annas"

Jauns.lv

Pirmdien plkst.16.30 kinoteātra "KSuns" telpās tiek atklāts starptautiskais īsfilmu festivāls "2Annas", informēja "2Annas" komunikācijas konsultante Sabīne Zālīte.

Atklāšanas pasākumā būs iespējams tikties ar festivāla "2Annas" radošo komandu un Latvijas režisoriem, izjautājot par festivāla ilgtspējību, šā gada festivāla programmu un pārmaiņām, kādas gaidāmas nākamajā gadā. Tāpat atklāšanas pasākumā ar savām domām par sievietes lomu sabiedrībā dalīsies sociālantropologs un Rīgas Stradiņa universitātes lektors Klāvs Sedlenieks.

Festivāls ilgs līdz 27.oktobrim, un tā laikā būs skatāma plaša konkursa programma ar izmeklētām īsfilmām no Baltijas un visas pasaules, savukārt festivāla īpašo filmu programmu šogad atspoguļos devīze "Sieviete: avangardiste, mājsaimniece, prostitūta".

Šogad festivāls notiks astoņpadsmito reizi. Sasniedzot savu pilngadību, festivāls sevi piesaka kā pilntiesīgu starptautisku filmu festivālu dalībnieku ar augstas kvalitātes saturu un neaizmirstamu formu, pauda festivāla "2Annas" programmu direktore Anna Veilande-Kustikova.

"Šā gada festivāla tematika ir skaļāka nekā citus gadus, jo vēlamies, lai Latvijas sabiedrība saskata īsfilmas patieso spēku un burvību. Esam izvirzījuši sev sarežģītu uzdevumu - vienas nedēļas laikā aplūkot sievietes vēsturisko un mūsdienu lomu sabiedrībā, izmantojot īsfilmas un pilnmetrāžas filmas kā galvenos instrumentus," pauda Veilande-Kustikova.

Rīgas Starptautiskā īsfilmu festivāla "2Annas" laikā Rīgas kultūras telpu piepildīs dažādu autoru darbi, sākot no mēmā kino līdz pat mūsdienu dzīvajai video performancei. Atklājot feminisma ideju vēsturiskos pirmsākumus un atrodot to rezultātu mūsdienu kino formātā, "2Annas" piedāvās tādu autoru sieviešu kā Šantalas Akermanes, Maijas Derēnas, Lotes Reinigeres, Lindas Kristanellas un Eijas Līsas Ahtilas darbus, kā arī Baltijas režisoru un daudzu citu autoru veidotās filmas.

Tāpat festivāla konkursa programmā būs skatāma arī "Oskaram" nominētā filma "Death of shadow" un pasaules festivālu laureātes "Oh Willy..." un "Mass of men", kā arī jaunākās Baltijas īsfilmas.

"2Annas" ir vienīgais īsfilmu festivāls Baltijā, kura laikā norisinās Baltijas režisoru un mākslinieku jaunāko darbu konkurss. Šis festivāls atklāj īsfilmu tās dažādībā, sākot ar spēlfilmu, dokumentālo vai animācijas filmu un beidzot ar vizuāliem un konceptuāliem eksperimentiem īsformātā, klāstīja festivāla producente Amanda Boka.

Papildus filmu programmām "2Annas" festivāla apmeklētājiem piedāvās iespēju tikties ar filmu režisoriem klātienē, īstenos vairākas filmu pirmizrādes, kā arī aicinās kinomīļus tikties neformālā gaisotnē pēc filmu izrādīšanas "Splendid Palace", "K.Suns", "Kino bize", Kaņepes Kultūras centra un Ģertrūdes ielas teātra telpās.

Rīgas starptautiskais īsfilmu festivāls "2Annas" ir neatkarīgs kino un audiovizuālās mākslas festivāls, kas meklē un iepazīstina skatītājus ar inovatīviem vizuālās komunikācijas veidiem visā pasaulē. Festivāla mērķis ir popularizēt Eiropas un pasaules kino Latvijā, kā arī skatīt Baltijas filmu mākslas attīstību un tendences pasaules kontekstā. Festivāls notiks jau astoņpadsmito reizi.

LETA/ Publicitātes foto