Rīgā koncertē skotu grupa "The View". VIDEO
Kultūra
2013. gada 2. novembris, 19:32

Rīgā koncertē skotu grupa "The View". VIDEO

Jauns.lv

"Palladium" koncertzālē 2. novembrī pirmo reizi Baltijā uzstājas Apvienotās Karalistes indīroka skatuves meistari "The View".

Skotu indīroka apvienība "The View" savu populārāko ierakstu apkopojuma "Seven Year Setlist" koncerttūres laikā apvieno visu laiku labākās Apvienotās Karalistes rokmūzikas tradīcijas, savā mežonīgajā daiļradē iekļaujot punk, roka, alternatīvās, ķeltu popa un folkmūzikas elementus, kas ir grupas neaizmirstami trakulīgo koncertu pamatā.

Grupas solists Kails Falkoners Latvijā jau reiz viesojies, kopā ar Marku Ronsonu priecējot skatītājus uz "Positivus" festivāla galvenās skatuves.

Divus gadus pēc grupas izveidošanas 2005.gadā "The View" parakstīja līgumu ar "1965 Records" Sony BMG grupas ierakstu izdevniecību, kam sekoja neskaitāmi koncerti un ugunīgas uzstāšanās, arī iesildot tādas grupas kā "The Stone Roses", "Primal Scream" un "Babyshambles".

Grupas debijas albums 2007.gadā "Hats Off to the Buskers" ieguva ne tikai klausītāju un kritiķu atzinību, bet arī izcīnīja grupai iekārojamās "Mercury" mūzikas balvas nomināciju. Albumā iekļautie hiti "Same Jeans", "Superstar Tradesman", "The Don" un "Skag Trendy", kā arī par mūzikas ieraksta "NME" gada labāko kompozīciju atzītā "Wasted Little DJ’s" jau kļuvušas par Apvienotās Karalistes indī skatuves klasiku.

Atzīti par "The Libertines" un "Arctic Monkeys" muzikālajiem mantiniekiem, "The View" daudzpusīgo skanējumu bieži salīdzina ar sava laika līdzgaitniekiem "The Horrors" un "The Automatic". Grupa sadarbojusies ar "Oasis" un "The Verve" producentiem un koncertējusi Apvienotās Karalistes lielākajos festivālos, tostarp Glastonberijā, "Isle of Wight", "T in the Park", "Reading and Leeds" festivālā un daudzos citos.

Šogad izdotais albums "Seven Year Setlist" ir mūziķu piektais ieraksts, kurā tiek apvienoti grupas dalībnieku un klausītāju iecienītākie skaņdarbi.

Grupas "The View" sastāvā muzicē vokālists un ģitārists Kails Falkoners, basists Kīrans Vebsters, ģitārists Pīts Reilijs un bundzinieks Stīvens Morisons.

The View - Same Jeans

LETA, Foto: ekrānšāviņš no video