Ernests Gulbis saglabājis 23.vietu pasaules rangā
Ernests Gulbis ir saglabājis savu karjeras otru augstāko vietu ATP rangā.
Citi sporta veidi
2014. gada 3. februāris, 13:01

Ernests Gulbis saglabājis 23.vietu pasaules rangā

Jauns.lv

Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis jaunākajā ATP rangā, kas publicēts pirmdien, saglabājis iepriekš ieņemto 23.vietu.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Pirms tam Gulbis nemainīgi kopš pagājušā gada oktobra beigām atradās ranga 24.vietā, bet pirms nedēļas pēc Austrālijas atklātā čempionāta beigām viņš pakāpās uz augstāko pozīciju kopš 2011.gada februāra. Tajā pašā mēnesī latvietis sasniedza arī savu karjeras rekordu - 21.vietu.

Gulbja kontā vienspēļu rangā pašlaik ir 1443 ranga punkti.

Pagājušajā nedēļā risinājās Deivisa kausa cīņas, bet Gulbis nepiedalījās Latvijas izlases duelī pret Slovākiju. Eiropas-Āfrikas zonas pirmās grupas mačā Latvijas izlase zaudēja ar 0-5 un turpinājumā spēkosies par vietas saglabāšanu šajā grupā.

No citiem Latvijas tenisistiem rangā Andis Juška atguvis 17 pozīcijas un tagad ieņem 552.vietu. Pagājušajā nedēļā Juška rangā zaudēja uzreiz 112 pozīcijas un nonāca ranga vietā, kas valsts otrajam numuram ir zemākā kopš 2004.gada.

Citviet Mārtiņš Podžus zaudējis 11 pozīcijas un atkāpies uz 661.vietu, bet Miķelis Lībietis atkāpies par vienu ailīti un atrodas 704.vietā. Mārtiņa Podžus dvīņubrālis Jānis pakāpies par vienu vietu un ir 1053.labākais tenisists pasaulē, kas ir viņa karjeras rekords, Deivids Jukša atrodas 1399.pozīcijā, bet Mārcis Garuts atrodams 1474.ailītē.

Ranga pirmajā desmitniekā izmaiņas nav notikušas.

Līderis kopš pagājušā gada oktobra sākuma ir spānis Rafaels Nadals, bet viņam nemainīgi seko serbs Novāks Džokovičs. Trešais ir Austrālijas atklātā čempionāta uzvarētājs Staņislass Vavrinka no Šveices, bet ceturtais ir argentīnietis Huans Martins del Potro. Pirmo piecinieku noslēdz spānis Davids Ferrers.

Tikai sestais joprojām ir brits Endijs Marejs, kurš tik zemu rangā nav atradies kopš 2008.gada, bet septītais nemainīgi ir čehs Tomāšs Berdihs. Karjeras laikā 17 "Grand Slam" titulus ieguvušais šveicietis Rodžers Federers ir astotais, ieņemot zemāko vietu kopš 2002.gada, bet pirmā desmitnieka beigās nemainīgi atrodas francūži Rišārs Gaskē un Žo Vilfrīds Tsonga.

ATP čempionu rangā, kurā tiek skaitīti tikai šogad izcīnītie punkti ATP turnīros, Gulbis pašlaik atrodams dalītā 65.vietā.

Tikmēr dubultspēļu rangā no Latvijas tenisistiem visaugstāko pozīciju ieņem Juška, kurš pēc kritiena par divām pozīcijām tagad atrodas 565.vietā.

Gulbis un Lībietis dubultspēļu rangā pozīcijas nav mainījuši, ieņemot attiecīgi 801. un 804.vietu, bet Oskars Vaskis joprojām atrodas 1113.pozīcijā. Vienu vietu zaudējis M.Podžus, kurš atrodas 1369.pozīcijā.

Vēl Krišjānis Stabiņš ieņem 1598.pozīciju, Jukša atrodas 1732.vietā, bet J.Podžus atrodams 1791.pozīcijā.

LETA/Foto: EPA/LETA