Kamaniņu braucēji pēc medaļu saņemšanas dodas uz "Latvijas māju". FOTO
Soču olimpisko spēļu divkārtējie bronzas medaļas ieguvēji Juris un Andris Šici.
2014. gada 15. februāris, 13:47

Kamaniņu braucēji pēc medaļu saņemšanas dodas uz "Latvijas māju". FOTO

Jauns.lv

Piektdien, 14.februārī, “Latvijas Mājā” Sočos uzreiz pēc apbalvošanas ceremonijas viesojās Latvijas kamaniņu sporta komanda, kur satikās ar līdzjutējiem un noklausījās dziedātājas Marijas Naumovas īpašo koncertu.

““Latvijas Mājā” ir sajūta kā Latvijā, kā mājās. Paldies visiem par šiem daudzajiem gadiem, kuru laikā esat atbalstījuši kamaniņu sportu, paldies visiem, kas cīnījās par Siguldas trases un kamaniņbraucēju tradīciju saglabāšanu. Paldies visiem, kas ticējuši man kā atlētam, kas ir ticējuši tam, ka latvieši ir spējīgi uz kaut ko lielu. Un es ticu, ka mūsu kamaniņkomanda ir izaugusi un gatava iet tālāk. Mans lēmums šobrīd beigt savas sportista gaitas, neapturēs komandas izaugsmi. Viņiem ir jauni mērķi, jaunas iespējas. Gaidiet labākos sasniegumus nākotnē!” “Latvijas  Mājas” viesiem teica Ziemas olimpisko spēļu Sočos bronzas medaļas ieguvējs kamaniņu sporta komandas braucienā Mārtiņš Rubenis.

“Medaļas ir diezgan smagas. Braucot uz olimpisko ciematu, mums rādīja videofilmu par spēļu medaļām, par to, kā tās veidotas. Un ticiet vai nē, tajā brīdī es it kā sajutu medaļu kaklā, ar visām gropītēm,” stāsta bronzas medaļas ieguvēja kamaniņu sporta komandas braucēja Elīza Tīruma.

„Latvijas Mājā”, kas atrodas viesnīcas Radisson Lazurnaya Kongresu hallē, viesosies Latvijā iemīļoti mūziķi Linda Leen, Intars Busulis, Marija Naumova, Raimonds Ozols, Aija Andrejeva, Laima Vaikule, grupa „Instrumenti”, Kārlis Lācis u.c. Katru vakaru „Latvijas Mājas” viesus uzrunās bijušais rīdzinieks, šobrīd populārais Krievijas radio un televīzijas raidījumu vadītājs Alekss Dubass. „Latvijas Māja” tiks realizēta sadarbībā ar koncernu „Latvijas Dzelzceļš”, Rīgas Tūrisma biroju, „LV Ekspedīcija”, „Latvijas Gāze” u.c. partneriem.

Inga Vasiļjeva no Sočiem