Ernests Gulbis pakāpies uz 23. vietu ATP rangā
Ernests Gulbis ir pavisam tuvu, lai pirmo reizi karjerā iekļūtu ATP ranga pirmajā divdesmitniekā.
Citi sporta veidi
2014. gada 17. februāris, 18:35

Ernests Gulbis pakāpies uz 23. vietu ATP rangā

Jauns.lv

Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis jaunākajā ATP rangā, kas publicēts pirmdien, pakāpies par vienu pozīciju un tagad ieņem 23.vietu.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Pirms tam Gu­lbis nemainīgi kopš pagājušā gada oktobra beigām atradās ranga 24.vietā, bet pirms trim nedēļām viņš pakāpās uz augstāko pozīciju kopš 2011.gada februāra - 23.vietu. Tajā pašā mēnesī latvietis sasniedza arī savu karjeras rekordu - 21.vietu.

Pirms nedēļas latvietis vēlreiz noslīdēja uz 24.vietu, bet nu viņš atgriezies 23.pozīcijā. Gulbja kontā vienspēļu rangā pašlaik ir 1558 ranga punkti.

Pagājušajā nedēļā Gulbis aizvadīja pirmo turnīru kopš Austrālijas atklātā čempionāta, kad tika līdz pusfinālam Roterdamas "ATP World Tour 500" sērijas sacensībās. Šonedēļ viņu gaida starts Marseļas "ATP World Tour 250" sērijas turnīrā Francijā, kur latvietis izlikts ar trešo numuru un pirmajā kārtā ir brīvs.

No citiem Latvijas tenisistiem rangā Andis Juška atguvis divas pozīcijas un tagad ieņem 549.vietu. Pirms trim nedēļām Juška rangā zaudēja uzreiz 112 pozīcijas un nonāca ranga vietā, kas valsts otrajam numuram bija zemākā kopš 2004.gada.

Citviet Mārtiņš Podžus zaudējis divas pozīcijas un atkāpies uz 661.vietu, bet Miķelis Lībietis atkāpies par divām ailītēm un atrodas 701.vietā. Mārtiņa Podžus dvīņubrālis Jānis pakāpies par vienu vietu un ir 1053.labākais tenisists pasaulē, Deivids Jukša atrodas 1416.pozīcijā, bet Mārcis Garuts atrodams 1478.ailītē.

Ranga pirmajā desmitniekā notikušas vairākas izmaiņas.

Līderis kopš pagājušā gada oktobra sākuma ir spānis Rafaels Nadals, bet viņam nemainīgi seko serbs Novāks Džokovičs. Trešais ir Austrālijas atklātā čempionāta uzvarētājs Staņislass Vavrinka no Šveices, bet ceturtais tagad ir spānis Davids Ferrers, kurš apsteidzis argentīnieti Huanu Martinu del Potro.

Sesto vietu tagad ieņem čehs Tomāšs Berdihs, kurš uz septīto pozīciju atbīdījis britu Endiju Mareju. Viņš tik zemu ATP rangā nav atradies kopš 2008.gada jūlija.

Karjeras laikā 17 "Grand Slam" titulus ieguvušais šveicietis Rodžers Federers ir astotais, joprojām ieņemot zemāko vietu kopš 2002.gada, bet pirmā desmitnieka beigās nemainīgi atrodas francūži Rišārs Gaskē un Žo Vilfrīds Tsonga.

­

ATP čempionu rangā, kurā tiek skaitīti tikai šogad izcīnītie punkti ATP turnīros, Gulbis pašlaik atrodams dalītā 22.vietā.

Pagājušajā nedēļā notika trīs ATP raudzes turnīri, kuros uzvarēja Berdihs, Ferrers un japānis Kei Nišikori.

Tikmēr dubultspēļu rangā no Latvijas tenisistiem visaugstāko pozīciju ieņem Juška, kurš zaudējis četras pozīcijas un tagad atrodas 565.vietā.

Gulbis un Lībietis dubultspēļu rangā pozīcijas nav mainījuši, ieņemot attiecīgi 801. un 804.vietu, bet Oskars Vaskis atguvis piecas vietas un atrodas 1115.pozīcijā. Četras vietas zaudējis M.Podžus, kurš atrodas 1376.pozīcijā.

Vēl Krišjānis Stabiņš ieņem 1600.pozīciju, Jukša atrodas 1760.vietā, bet J.Podžus atrodams 1796.pozīcijā.

LETA/Foto: EPA/LETA