Gulbis pirmoreiz pakāpjas līdz ATP ranga 18.vietai
Gulbis ir pirmais Latvijas vīriešu tenisists, kurš iekļuvis ATP ranga labāko 20 sportistu vidū.
Citi sporta veidi
2014. gada 24. februāris, 11:18

Gulbis pirmoreiz pakāpjas līdz ATP ranga 18.vietai

Jauns.lv

Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis jaunākajā ATP vienspēļu rangā, kas publicēts pirmdien, pakāpies par piecām pozīcijām un pirmoreiz karjerā ielauzies labāko divdesmitniekā, ieņemot 18.vietu.

Pirms nedēļas Gulbis atgriezās 23.vietā, kuru uz brīdi ieņēma arī šosezon, bet pirms tam viņš tik augstu bija vien 2011.gada februārī. Tajā pašā mēnesī latvietis sasniedza arī savu karjeras līdzšinējo rekordu - 21.vietu.

Pagājušajā nedēļā latvietis izcīnīja savu piekto ATP vienspēļu titulu karjerā, triumfējot Marseļas "ATP World Tour 250" sērijas turnīrā, bet labāko četriniekā viņš iekļuvis pēdējos divos turnīros pēc kārtas. Gulbja kontā vienspēļu rangā pašlaik ir 1788 ranga punkti.

Šonedēļ latvietis pārbrauc uz Meksiku, kur startēs Akapulko "ATP World Tour 500" sērijas sacensībās. Šajā turnīrā viņam vajadzēs aizstāvēt pērn iegūtos 263 ranga punktus, kas pienācās par uzvaru Delribīčas "ATP World Tour 250" sērijas sacensībās.

Gulbis ir pirmais Latvijas vīriešu tenisists, kurš iekļuvis ATP ranga labāko 20 sportistu vidū.

Tikmēr ATP čempionu rangā, kurā tiek skaitīti tikai šogad izcīnītie punkti ATP turnīros, Gulbis pašlaik atrodams desmitajā vietā.

No citiem Latvijas tenisistiem rangā Andis Juška zaudējis divas pozīcijas un tagad ieņem 551.vietu. Pirms četrām nedēļām Juška rangā zaudēja uzreiz 112 pozīcijas un nonāca ranga vietā, kas valsts otrajam numuram bija zemākā kopš 2004.gada.

Citviet Mārtiņš Podžus zaudējis divas pozīcijas un atkāpies uz 663.vietu, bet Miķelis Lībietis atkāpies par trim ailītēm un atrodas 704.vietā. Mārtiņa Podžus dvīņubrālis Jānis atkāpies par trim vietām un ir 1056.labākais tenisists pasaulē, Deivids Jukša atrodas 1418.pozīcijā, bet Mārcis Garuts atrodams 1482.ailītē.

Ranga pirmajā desmitniekā izmaiņas nav notikušas.

Līderis kopš pagājušā gada oktobra sākuma ir spānis Rafaels Nadals, bet viņam nemainīgi seko serbs Novāks Džokovičs. Trešais ir Austrālijas atklātā čempionāta uzvarētājs Staņislass Vavrinka no Šveices, bet ceturtais ir spānis Davids Ferrers, kurš apsteidz argentīnieti Huanu Martinu del Potro.

Sesto vietu ieņem čehs Tomāšs Berdihs, kurš joprojām apsteidz britu Endiju Mareju. Viņš tik zemu ATP rangā nav atradies kopš 2008.gada jūlija.

Karjeras laikā 17 "Grand Slam" titulus ieguvušais šveicietis Rodžers Federers ir astotais, joprojām ieņemot zemāko vietu kopš 2002.gada, bet pirmā desmitnieka beigās nemainīgi atrodas francūži Rišārs Gaskē un Žo Vilfrīds Tsonga.

Pagājušajā nedēļā notika trīs ATP raudzes turnīri, kuros uzvarēja Gulbis, Nadals un horvāts Marins Čiličs.

Tikmēr dubultspēļu rangā no Latvijas tenisistiem visaugstāko pozīciju ieņem Juška, kurš zaudējis trīs pozīcijas un tagad atrodas 568.vietā.

Gulbis un Lībietis dubultspēļu rangā abi zaudējuši divas pozīcijas, ieņemot attiecīgi 803. un 806.vietu, bet Oskars Vaskis pēc divu vietu zaudēšanas atrodas 1117.pozīcijā. Trīs vietas zaudējis M.Podžus, kurš atrodas 1379.pozīcijā.

Vēl Krišjānis Stabiņš ieņem 1602.pozīciju, Jukša atrodas 1761.vietā, bet J.Podžus atrodams 1797.pozīcijā.

LETA/Foto: AFP, LETA