Citi sporta veidi
2014. gada 28. maijs, 00:27

"Baldones" klubs izslēgts no Latvijas regbija čempionāta

Jauns.lv

Par neierašanos uz divām Latvijas čempionāta spēlēm pēc kārtas Latvijas Regbija federācijas (LRF) valde nolēmusi izslēgt no Latvijas čempionāta "Baldones" komandu un anulēt divu tās notikušo spēļu rezultātus, informēja federācijas preses sekretārs Valters Nikans.

Vienībām "Ovāls" un "Garkalne"/"Livonia" iepriekš tika piešķirtas 30:0 uzvaras pēc "Baldones" komandas neierašanās nepieciešamajā spēlētāju skaitā uz tās divām pēdējām spēlēm.

Savukārt "Burtnieki"/"Fēnikss" komandai tiek anulēta 46:19 uzvara pār "Baldoni", bet "Ulre"/Ķekavas NSS - 19:42 zaudējums.

Līdzšinējie "Baldones" spēlētāji sezonas turpinājumā drīkstēs pārstāvēt citu klubu.

"Baldones" kluba prezidents Kārlis Dilbo tika gaidīts uz LRF valdes sēdi, taču viņš neieradās. Tādēļ, pieņemot lēmumu, valde ņēma vērā viņa iepriekš pausto medijos par kluba pieaugušo komandas pastāvēšanas beigām.

Līdz ar šo lēmumu Latvijas čempionātā paliek sešas komandas, kuras pēc reitinga apļa aizvadīšanas septembrī un oktobrī visas piedalīsies cīņā par vietām.

Latvijas čempionāta kārtējā spēlē otrdien Juglā "Ovāls" ar daudziem valsts izlases spēlētājiem sastāvā ar 56:0 sagādāja "Eži"/LMT otrajai komandai trešo zaudējumu četrās spēlēs.

Pēc izmaiņām, kas notikušas saistībā ar "Baldones" izslēgšanu, reitinga aplī aizvadītas astoņas spēles no 15. Pēc otrdienas uzvaras pirmajā vietā izvirzījies "Ovāls" komanda ar 15 punktiem trijās spēlēs. Tai seko "Garkalne"/"Livonia" ar desmit punktiem divās spēlēs.

"Burtnieki"/"Fēnikss" ir pieci punkti vienā spēlē, "Eži"/LMT ir pieci punkti trijās spēlēs, bet "Eži"/LMT-2 - pieci punkti četrās spēlēs. Savukārt "Ulre"/Ķekavas NSS pēc trim spēlēm punktu nav.

Šajā Latvijas čempionāta sezonā regbijā-15 atlikušās sešas vienības līdz jūnija beigām izspēlēs viena apļa reitinga regulāro turnīru, bet pēc tam tās visas startēs izslēgšanas turnīrā, kurā pēc tā sauktās franču sistēmas paredzētas desmit spēles. Tās risināsies septembrī un oktobra sākumā.

Citas Latvijas komandas, kas dažādu iemeslu dēļ nevar startēt Latvijas čempionāta spēcīgākajā grupā, šosezon sacenšas jaunizveidotajā pirmās līgas čempionātā.

Par Latvijas čempioni pērn kļuva "Garkalne"/"Livonia" komanda, kas ieguva gan savu pirmo titulu, gan pirmās čempionāta medaļas vēsturē.

LETA