PSG rezultatīvā spēlē uzvar "Barcelona"; "Bayern" Maskavā pie tukšām tribīnēm uzvar CSKA
Itālijas futbola izlases un PSG pussargs Marko Verati līksmo par gūtajiem vārtiem mačā ar "Barcelona".
Futbols
2014. gada 1. oktobris, 10:05

PSG rezultatīvā spēlē uzvar "Barcelona"; "Bayern" Maskavā pie tukšām tribīnēm uzvar CSKA

Jauns.lv

Par UEFA Čempionu līgas turnīrā futbolā visu laiku visvairāk mačus aizvadījušo spēlētāju otrdien kļuva spānis Šavi Ernandess, bet itālis Frančesko Toti kļuva par sacensību visu laiku vecāko vārtu guvēju.

Tikmēr uzvaras kārtējos mačos izcīnīja Minhenes "Bayern", Londonas "Chelsea" un Parīzes "Saint-Germain" (PSG) vienības.

Kā zināms, E apakšgrupā otro neveiksmi divos mačos cieta Latvijas pussarga Aleksandra Cauņas pārstāvētā Krievijas čempionvienība Maskavas CSKA, kas ar rezultātu 0:1 (0:1) piekāpās Vācijas spēcīgākajai komandai Minhenes "Bayern".

Šajā mačā vienīgos vārtus "Bayern" guva 22.minūtē, kad Tomass Millers realizēja 11 metru soda sitienu. "Pendele" tika piešķirta par pārkāpumu pret Mario Gēci, tomēr viesu spēlētājs tobrīd, visticamāk, atradās ārpus soda laukuma.

CSKA komandai bija vairākas reālas iespējas izlīdzināt rezultātu, tomēr tās neizmantoja ne nigēriešu uzbrucējs Ahmeds Musa, ne arī Romāns Jerjomenko.

Tikmēr CSKA komandas vārtsargs Igors Akinfejevs sasniedza jaunu turnīra antirekordu, ielaižot vārtus 23.spēlē pēc kārtas. Šī viņa sērija sākās vēl 2006./2007.gada sezonā.

Vēl vienā šīs grupas spēlē Itālijas komanda "AS Roma" izbraukumā spēja noturēt neizšķirtu 1:1 (1:1) ar Anglijas čempionvienību Mančestras "City".

Rezultātu jau ceturtajā minūtē, realizējot 11 metru soda sitienu, atklāja "City" argentīniešu futbolists Serhio Agvero, bet 23.minūtē izlīdzinājumu panāca Toti.

Aizvadītajā sestdienā pieredzējušais Toti svinēja savu 38.dzimšanas dienu, un tagad viņš kļuvis par visu laiku vecāko vārtu guvēju turnīrā, pārspējot Mančestras "United" komandas leģendu Raienu Gigsu, kurš 2011.gada septembrī precīzi sita brīdī, kad bija 37 gadus un 289 dienas vecs.

Šīs grupas kopvērtējumā pēc divām kārtām līdere ar sešiem punktiem ir "Bayern" komanda, bet "AS Roma" kontā ir četri punkti.

Par G apakšgrupas līderi otrdien kļuva Londonas "Chelsea" vienība, kas, pateicoties serba Nemanjas Matiča vārtu guvumam 34.minūtē, ar 1:0 (1:0) izbraukumā pieveica Portugāles vienību Lisabonas "Sporting".

Vēl vienā šīs grupas cīņā Gelzenkirhenes "Schalke 04" no Vācijas savās mājās cīnījās 1:1 (0:1) ar Slovēnijas spēcīgāko komandu "Maribor". Rezultātu 37.minūtē atklāja viesu futbolists Damjans Bohars, bet izlīdzinājumu otrajā puslaikā panāca Nīderlandes izlases futbolists Klāss Jans Huntelārs.

Tā kā pirmajā kārtā abas grupas cīņas noslēdzās neizšķirti, par līderi ar četriem punktiem kļuvusi "Chelsea" komanda, bet pa diviem punktiem pašlaik ir "Schalke 04" un "Maribor".

Tikmēr F apakšgrupā ļoti aizraujošā cīņā Francijas čempione "Saint-Germain" ar 3:2 (2:1) uzveica Spānijas vienību "Barcelona".

Jau līdz 12.minūtei rezultāts bija kļuvis neizšķirts 1:1, kad brazīlietis Davids Luišs sākumā vadībā izvirzīja PSG, tomēr mirkli vēlāk slavenais argentīnietis Lionels Mesi panāca izlīdzinājumu.

Turpinājumā talantīgais Itālijas futbola izlases pussargs Marko Verati un Blēzs Matidī jau deva 3:1 vadību PSG, bet vienus vārtus viesiem atguva brazīlietis Neimars.

Šajā mačā 69.minūtē laukumā izgāja Šavi, aizvadot savu 143.spēli turnīrā un pārspējot tautieša Raula rekordu. Zīmīgi, ka Gigss karjeru noslēdza ar 141 maču un tikpat pašlaik aizvadījis arī Madrides "Real" komandas vārtsargs Ikers Kasiljass.

Šavi visu karjeru pavadījis tieši "Barcelona" komandā, UEFA Čempionu līgā triumfējot 2006., 2009. un 2011.gadā.

Vēl vienā šīs grupas mačā Nīderlandes spēcīgākā vienība Amsterdamas "Ajax" otrdien izbraukumā Kiprā cīnījās neizšķirti 1:1 (1:1) ar Nikosijas "Apoel".

Abi vārti tika gūti pirmā puslaika vidū, kad sākotnēji rezultātu atklāja viesu dāņu spēlētājs Lukass Andersens, bet trīs minūtes vēlāk, realizējot 11 metru soda sitienu, izlīdzinājumu panāca brazīlietis Gustavu Manduka.

Šīs grupas līdere tagad ar četriem punktiem ir PSG komanda, kas par vienu punktu apsteidz "Barcelona". Tikmēr "Ajax" futbolisti tikuši pie diviem punktiem.

Savukārt H grupā pirmo uzvaru turnīrā izcīnīja Latvijas vārtsarga Germana Māliņa pārstāvētā Baltkrievijas čempione Borisovas BATE, kas ar 2:1 (2:1) savā laukumā pārspēja Spānijas komandu Bilbao "Athletic".

Sākotnēji BATE vadībā izvirzīja Deniss Poļakovs un Aleksandrs Karnickis, bet vēl pirmajā pusē deficītu viesiem samazināja Arics Aduriss.

Māliņš savainojuma dēļ šim mačam nebija pat pieteikts.

Tikmēr dramatisku neizšķirtu izrāva Portugāles vienība "Porto", kas izbraukumā cīnījās 2:2 (0:0) ar Ukrainas komandu Doņeckas "Šahtar".

Šajā mačā "Porto" jau pašā ievadā nerealizēja 11 metru soda sitienu, bet otrajā puslaikā "Šahtar" guva divus vārtus, izceļoties brazīliešiem Aleksam Teišeiram un Luīzam Adrianu.

Tomēr "Porto" dramatiski atspēlējās - sākotnēji 89.minūtē 11 metru soda sitienu realizēja kolumbietis Džaksons Martiness, bet jau kompensācijas laikā viņš precīzi sita vēlreiz.

Šajā grupā tagad "Porto" kontā ir četri punkti, BATE ar trim punktiem pakāpusies uz otro vietu, bet trešā ar diviem punktiem ir "Šahtar".

Grupu turnīrā, kas risināsies no 16.septembra līdz 10.decembrim, 32 komandas salozētas astoņās apakšgrupās. Pēc divu apļu sacensībām katras grupas divas spēcīgākās vienības iekļūs astotdaļfinālā, bet trešajā vietā palikušās komandas sezonu turpinās UEFA Eiropas līgā.

Čempionu līgas fināls nākamā gada 6.jūnijā norisināsies Vācijas galvaspilsētā Berlīnē.

Kā zināms, iepriekšējā sezonā par UEFA Čempionu līgas uzvarētāju kļuva Madrides "Real", kas finālmačā papildlaikā ar 4:1 pārspēja citu Spānijas un Madrides komandu "Atletico".

LETA/Foto: AFP/LETA