Slovākijas futbolisti Eiropas čempionāta kvalifikācijā pārsteidzoši pieveic Spāniju
Slovākijas futbola izlase līksmo pēc negaidītās uzvaras.
Futbols
2014. gada 10. oktobris, 10:20

Slovākijas futbolisti Eiropas čempionāta kvalifikācijā pārsteidzoši pieveic Spāniju

Jauns.lv

Negaidītu zaudējumu Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra spēlē ceturtdien piedzīvoja spēcīgā Spānijas izlase, kas ar rezultātu 1:2 (0:1) izbraukumā piekāpās Slovākijai.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Pārpildīto tribīņu priekšā mājiniekus 17.minūtē vadībā izvirzīja Jurajs Kucka, tomēr astoņas minūtes pirms pamatlaika beigām talantīgais Pako Alkasers panāca izlīdzinājumu, un likās, ka Spānijai izdosies izglābties.

Citādi gan domāja Slovākijas spēlētāji, kas jau piecas minūtes vēlāk panāca uzvaru, kad ar galvu bumbu vārtos ieraidīja uz maiņu laukumā nākušais Miroslavs Stohs, kurš iepriekš spēlējis arī Londonas "Chelsea" komandā.

Cīņas gaitā Slovākija bumbu kontrolēja vien 32% laika.

Cikla pirmajā mačā Spānija pirms mēneša ar 5:1 pārspēja Maķedoniju, bet tagad tā piedzīvoja pirmo zaudējumu kvalifikācijas ciklu mačos kopš 2006.gada.

Kā zināms, iepriekšējā atlases ciklā Latvija spēlēja vienā grupā ar Slovākiju, tieši pirms gada savā laukumā cīnoties 2:2 ar pretiniekiem.

Citos C apakšgrupas mačos ceturtdien Ukraina ar 2:0 (0:0) izbraukumā pieveica Baltkrieviju, abus vārtus gūstot pēdējās astoņās minūtēs, bet Maķedonija grūtā cīņā ar 3:2 (1:2) savā laukumā pārspēja Luksemburgu, pie uzvaras tiekot vien kompensācijas laikā, kad izcēlās Bešarts Abdurahims.

Šīs grupas kopvērtējumā pēc divām kārtām līdere ar sešiem punktiem ir Slovākija, bet pa trim punktiem ieguvušas Spānija, Ukraina un Maķedonija.

Tikmēr panākumu ceturtdien guva Anglijas izlase, kas ar 5:0 (2:0) pārspēja Sanmarīno. Pa reizei angļiem izcēlās Fils Džagelka, Veins Rūnijs, Denijs Velbeks un Andross Taunsends, bet reizi bumbu savos vārtos ieraidīja Alesandro Della Valle.

Nākamo maču angļi svētdien aizvadīs Igaunijā.

Igaunija Baltijas komandu duelī ceturtdien ar 0:1 (0:0) izbraukumā piekāpās Lietuvai, vārtus 76.minūtē gūstot Šauļum Mikolunam.

Vēl vienā mačā Slovēnija ar 1:0 (0:0) pieveica Šveici. Šajā cīņā vārtus 79.minūtē iesita Milivoje Novakovičs, kurš realizēja 11 metru soda sitienu.

E grupas kopvērtējumā tagad pirmās divas vietas ieņem Anglija un Lietuva, kurām ir pa sešiem punktiem divos mačos. Tām ar trim punktiem seko Igaunija un Slovēnija, bet Šveice un Sanmarīno cīnās bez punktiem.

Tikmēr G apakšgrupas līderu mačā ceturtdien Zviedrija cīnījās neizšķirti 1:1 (0:1) ar Krieviju. Rezultātu cīņas ievadā atklāja krievu futbolists Aleksandrs Kokorins, bet izlīdzinājumu otrā puslaika sākumā panāca Ola Toivonens.

Šajā mačā Zviedrijai traumas dēļ nepalīdzēja tās lielākā zvaigzne Zlatans Ibrahimovičs.

Citā cīņā Melnkalne apkaunojoši nospēlēja 0:0 (0:0) ar Lihtenšteinu, bet Austrija ar 2:1 (1:1) izbraukumā uzveica Moldovu, kaut pēdējās desmit cīņas minūtes aizvadīja mazākumā.

Šajā grupā pēc divām kārtām pa četriem punktiem ir Krievijai, Melnkalnei un Austrijai, bet tām ar diviem punktiem seko Zviedrija.

Kā zināms, Latvija savā atlases turnīra otrajā mačā piektdien uzņems Islandes futbolistus.

Pēc divu apļu grupu turnīra finālsacensībās iekļūs katras grupas divas labākās komandas un labākā no trešajā vietā palikušajām izlasēm. Pārējās astoņas trešās vietas ieguvējas spēkosies "play-off" pāros par četrām atlikušajām ceļazīmēm.

Finālturnīrs 2016.gadā notiks Francijā. Šis būs pirmais Eiropas čempionāts, kurā līdzšinējo 16 komandu vietā startēs 24 izlases.

LETA/Foto: EPA/LETA