1dienas
13stundas
40minūtes
36sekundes

Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Kreipāns šķetina Frankfurtes “Eintracht”. Kaprīzā dīva, zelta ērglis, Luksemburgas varonis un Bundeslīgas labākais snaiperis
foto: Live Media Publishing Group / Alamy/ Vida Press
Frankfurtes “Eintracht” - 2022. gada UEFA Eiropas līgas uzvarētāji.
Futbols

Kreipāns šķetina Frankfurtes “Eintracht”. Kaprīzā dīva, zelta ērglis, Luksemburgas varonis un Bundeslīgas labākais snaiperis

Anatolijs Kreipāns

Jauns.lv

RFS futbolistu nākamais pretinieks šonedēļ UEFA Eiropas līgas pamatturnīrā nav viens no titulētākajiem (tikai vienreiz bija Vācijas čempions un tas notika vēl pirms Bundeslīgas izveidošanas), bet tik un tā viens no slavenākajiem Vācijas futbola klubiem – Frankfurtes “Eintracht”.

Kreipāns šķetina Frankfurtes “Eintracht”. Kaprīzā ...

2022. gada Eiropas līgas uzvarētāji (uzvara ar 5:4 finālā 11 metru pēcspēles sitienu sērijā pār Glāzgovas “Rangers”, par labāko finālspēlē tika atzīts vācu kluba vārtsargs Kevins Traps, bet par sezonas labāko spēlētāju – vācu kluba pussargs serbs Filips Kostičs) pagājušo sezonu Bundeslīgā pabeidza 6. vietā (augstākā vieta pēdējo triju gadu laikā). Šo sezonu “Eintracht” iesāka ar 0:2 zaudējumu Dortmundē “Borussia” komandai, tad sekoja četras uzvaras pēc kārtas un neticamā izglābšanās spēlē ar Minhenes FC “Bayern” kompensācijas laika pēdējā minūtē (3:3), bet pēdējā spēlē pirms mača ar RFS “Eintracht” viesos tikās ar Vācijas čempioni Leverkūzenes “Bayer 04” komandu un zaudēja ar 1:2. Bundeslīgas turnīra tabulā Frankfurtes komanda pašreiz ieņem 6. vietu. Līdz līderiem tikai 4 punkti. Desmit šīs sezonas oficiālajās spēlēs “Eintracht” zaudējusi tikai divas reizes.

Eiropas līgā “Eintracht” spēlēja 3:3 mājās ar Plzeņas “Viktoria” no Čehijas, kaut gan bija vadībā ar 3:1, kā arī viesos ar 3:1 uzvarēja Stambulas “Bešiktaš”. RFS komanda ieradīsies Frankfurtes lidostā, kas ir lielākā Vācijā un viena no lielākajām Eiropā. Frankfurte nevis Berlīne. Tieši Frankfurtē 1909. gada 16. novembrī tika nodibināta pasaulē pirmā aviokompānija DELAG, bet ne tāpēc Frankfurte nevis Berlīne. Otrā pasaules kara laikā Frankfurtes lidosta bija “Luftwaffe” jeb gaisa karaspēku bāze, bet pēc Otrā pasaules kara Frankfurte nokļuva ASV zonā un tieši Frankfurti amerikāņi padarīja par savas teritorijas galvaspilsētu lielā mērā tāpēc, ka šeit bija viena no retajām lidostām ar betona skrejceļu. Kad 1956. gadā VEF atļāva izveidot civilo aviāciju, tad “Lufthansa” sadalīja darbību pa vairāk lidostām un Frankfurte kļuva par  kompānijas operatīvo centru. Pagājušajā gadā Frankfurtes lidosta apkalpoja gandrīz 60 miljonus pasažieru, no tās lidmašīnas lido uz 330 lidostām 96 valstīs piecos kontinentos. No lidostas līdz “Deutsche Bank Park” stadionam (tautā to tik un tā visbiežāk turpina saukt par “Waldstadion”) ir tikai 12 kilometri. 

Nākamā lapa: Pirmais fans F-1 leģenda