Gulbis "Australian Open" sāks ar maču pret jauno mājinieku Kokinaki
Ernestam Gulbim pirmā "Grand Slam" turnīra izloze bijusi gana sekmīga.
Citi sporta veidi
2015. gada 16. janvāris, 12:14

Gulbis "Australian Open" sāks ar maču pret jauno mājinieku Kokinaki

Jauns.lv

Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis gaidāmajā Austrālijas atklātajā čempionātā, kas sāksies nākamajā nedēļā, iesaistīsies ar pirmās kārtas maču pret 18 gadus veco mājinieku Tanasi Kokinaki, noskaidrojās piektdien notikušajā izlozē.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Gulbis, kurš ATP pasaules vienspēļu rangā ieņem 13.vietu, sacensībās izlikts ar 11.numuru, bet Kokinakis pasaules rangā pašlaik ieņem 147.pozīciju. Viņi savā starpā līdz šim nav tikušies.

Pašlaik ieņemtā vieta ATP rangā ir austrālieša karjeras rekords. Pagājušajā sezonā viņš aizvadīja deviņus mačus ATP tūrē, izcīnot divas uzvaras, kā arī triumfēja vienā "Future" sērijas turnīrā.

Kokinakis 2013.gadā spēlēja Austrālijas un ASV atklāto čempionātu junioru turnīru finālos, bet pērn savā debijas reizē "Grand Slam" pamatsacensībās Austrālijā pārvarēja vienu kārtu.

Pirmajās divās kārtās Gulbim pretī nevarēs stāties kāds no citiem izliktajiem spēlētājiem. Pārvarot pirmo kārtu, nākamajā viņam pretiniekos būs cits mājinieks Sems Grots vai Filips Krajinovičs no Serbijas.

Nākamajās divās kārtās potenciāli spēcīgākie Gulbja pretinieki būtu vācietis Filips Kolšreibers, kurš izlikts ar 22.numuru, un čehs Tomāšs Berdihs, kuram ticis septītais numurs. Sasniedzot ceturtdaļfinālu, latvieša potenciālais pretinieks būtu ar trešo numuru izliktais spānis Rafaels Nadals.

Gulbis līdz šim "Grand Slam" sacensībās izlikto spēlētāju vidū bijis astoņas reizes, tomēr tikai dažas reizes izvērtušās sekmīgas. Pirmajos četros mačos "Grand Slam" turnīros kā izliktais spēlētājs latvietis cieta neveiksmi, bet pērn trijos no turnīriem zaudēja otrajā kārtā, savukārt Francijas atklātajā čempionātā guva karjeras lielāko panākumu, aizkļūstot līdz pusfinālam.

Austrālijas atklātajā čempionātā Gulbis līdz šim startējis neveiksmīgi, četras reizes ciešot neveiksmi pamatturnīra pirmajā kārtā, bet vēl divas reizes piekāpjoties otrajā mačā.

Pērn Gulbis sākotnēji uzveica argentīnieti Huanu Monako, bet pēc tam trijos setos piekāpās Semam Kverijam no ASV.

Kā ziņots, savā sezonas pirmajā mačā Gulbis trešdien Oklendas "ATP World Tour 250" sērijas sacensību Jaunzēlandē otrās kārtas mačā ar rezultātu 2-6, 6-3, 1-6 piekāpās čeham Jirži Veselijam.

Šobrīd ATP rangā Gulbis ieņem 13.vietu, bet ar augstāku numuru viņš izlikts, jo traumas dēļ sacensībās nepiedalīsies ranga devītais numurs Marins Čiličs no Horvātijas un 12.vietā esošais Francijas tenisists Žo Vilfrīds Tsonga.

Ar pirmajiem trim numuriem izlikti ranga pirmajās vietās esošie Novāks Džokovičs (Serbija), kurš tieksies pēc sava piektā titula turnīrā, Rodžers Federers (Šveice) un Rafaels Nadals (Spānija).

Džokovičs ir ielozēts vienā ceturtdaļfināla zarā ar kanādieti Milošu Raoniču, kuram ticis astotais numurs, un vienā pusfināla zarā ar pagājušā gada sacensību uzvarētāju Stanu Vavrinku no Šveices. Savukārt otrajā pusfināla zarā ielozēti Nadals un Federers.

Savukārt sieviešu pamatturnīrā ar pirmo numuru izlikta pieckārtējā čempione Serēna Viljamsa (ASV), kurai seko Marija Šarapova (Krievija) un Simona Halepa (Rumānija). Zīmīgi, ka divkārtējā sacensību čempione Viktorija Azarenka no Baltkrievijas, kurai traumas dēļ iepriekšējais gads izvērtās neveiksmīgs, neiekļuva starp 32 izliktajām tenisistēm.

Pērn sacensībās uzvarēja šveicietis Stans Vavrinka un ķīniete Na Li, kura jau ir noslēgusi karjeru.

LETA/Foto: EPA/LETA