1dienas
19stundas
33minūtes
02sekundes

Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Spānijas futbolisti tomēr nolauž dāņus; Ronaldu turpina gūt vārtus
foto: ZUMAPRESS.com
Ar 133 vārtu guvumiem izlases kreklā viņš ir pārliecinošs pasaules rekordists.
Futbols

Spānijas futbolisti tomēr nolauž dāņus; Ronaldu turpina gūt vārtus

Sporta nodaļa

Jauns.lv/LETA

Martinam Subimendi gūstot vienīgos vārtus, Spānijas vīriešu futbola izlase sestdien uzvarēja UEFA Nāciju līgas A līgas spēlē.

Spānijas futbolisti tomēr nolauž dāņus; Ronaldu tu...

Spāņi savā laukumā Mursijā ar rezultātu 1:0 (0:0) uzvarēja Dāniju. Spēles 79. minūtē Subimendi aiz soda laukuma robežas no gaisa trieca bumbu vārtos, dāņu vārtsargam Kasperam Šmeihelam nenoreaģējot pēc rikošeta. Subimendi aizvadīja savu 13. spēli izlasē un guva pirmos vārtus valstsvienības kreklā.

Otrā grupas spēlē Serbija mājās ar 2:0 (1:0) pārspēja Šveici. Pirmā puslaika kompensācijas laika pirmajā minūtē pēc Serbijas izlases soda sitiena bumbu savos vārtos ievirzīja Niko Elvedi. 2:0 serbi panāca 61. minūtē, kad Aleksandars Mitrovičs kreisajā malā noturēja bumbu laukumā un pēc paša reida raidīja to tīklā. Cīņas 72. minūtē Brīlam Embolo bija iespēja vienus vārtus atgūt, taču Predrags Rajkovičs atvairīja šveicieši izpildīto 11 metru soda sitienu.

A4 grupā pēc trīs spēlēm Spānijai ir septiņi punkti, Dānijai - seši, Serbijai - četri, savukārt Šveice ir bez punktiem.

Tikmēr Portugāle viesos ar 3:1 (2:0) guva virsroku pār Poliju. 26. minūtē pēc piespēles soda laukumā Brunu Fernandešs ar galvu nometa bumbu Bernārdu Silvam, kurš to raidīja vārtos. Pēc 11 minūtēm Rafaēla Leāu sistā bumbu atsitās pret vārtu stabu un to vārtos ieraidīja Krištianu Ronaldu, kuram tie bija 133 vārti izlasē un 906. precīzais sitiens karjerā. Cīņas 78. minūtē Pjotrs Zelinskis samazināja pretinieku pārsvaru, taču desmit minūtes vēlāk pēc Djogu Žotas sitiena Jans Bednareks ieraidīja bumbu savos vārtos.

Pirms tam šajā apakšgrupā Horvātija mājās ar 2:1 (1:1) pārspēja Skotiju. Spēles 33. minūtē viesus vadībā izvirzīja Raiens Kristijs, kurš sodīja horvātus par kļūdu pretī saviem vārtiem. Tiesa, trīs minūtes vēlāk Igors Matanovičs pēc Ivana Perisiča piespēles ar sitienu no apmēram 13 metriem panāca 1:1. Uzvaru horvātiem nodrošināja Andreja Kramariča 70. minūtē gūtie vārti, uzbrucējam izceļoties ar precīzu sitienu ar galvu no tuvas distances.

A1 grupā Portugāle guvusi maksimālos deviņus punktus, Horvātija - sešus, Polija - trīs, bet Skotija joprojām ir bez punktiem.

UEFA Nāciju līgas pamatturnīrā mači tiek aizvadīti trīs logos septembrī, oktobrī un novembrī. A līgā ceturtdaļfināli tiks izspēlēti martā, bet pusfināli un fināls - jūnijā. 2022./2023. gada sezonā par čempioniem kļuva Spānijas futbolisti.