Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Holanns 24 gadu vecumā kļūst par Norvēģijas visu laiku labāko vārtu guvēju; grieķi Vemblijā šokē angļus
foto: IMAGO/Sports Press Photo
Ērlings Brauts-Holanns turpina pārrakstīt Norvēģijas futbola vēsturi.
Futbols

Holanns 24 gadu vecumā kļūst par Norvēģijas visu laiku labāko vārtu guvēju; grieķi Vemblijā šokē angļus

Sporta nodaļa

Jauns.lv/LETA

Ērlings Holanns ceturtdien kļuva par Norvēģijas vīriešu futbola izlases gūto vārtu rekordistu.

Holanns 24 gadu vecumā kļūst par Norvēģijas visu l...

Aizvadot pirmo maču kapteiņa statusā, 24 gadus vecais uzbrucējs guva divus vārtus, kamēr Norvēģijas futbolisti UEFA Nāciju līgas B līgas mačā mājās ar 3:0 (1:0) pārspēja Slovēniju.

Holanns spēles septītajā minūtē panāca 1:0 un 62. minūtē guva spēles pēdējos vārtus, izceļoties pēc otro vārtu guvēja Aleksandra Serluta piespēles.  Holanns Norvēģijas izlasē guvis 34 vārtus 36 spēlēs. Iepriekšējais rekordists bija Jergens Jūve, kura rekords - 33 vārti - bija nepārspēts kopš 1937. gada. Jūvem 33 vārtu gūšanai bija nepieciešams izlasē aizvadīt 45 mačus.

Norvēģijas futbolisti UEFA Nāciju līgas B3 grupā trīs spēlēs guvuši septiņus punktus, Austrijai un Slovēnijai ir pa četriem punktiem, savukārt Kazahstānai ir viens punkts.

Tikmēr Grieķijas futbola izlase dienu pēc tam, kad uzzināja, ka pāragri miris valstsvienības aizsargs Džordžs Baldoks, B līgas mačā Vemblija stadionā izrāva uzvaru pār Angliju. Abus vārtus gūstot Vangelim Pavlidim, Grieķijas futbolisti uzvarēja ar rezultātu 2:1 (0:0). Otrā puslaika sākumā, 49. minūtē, Pavlidis soda laukumā apmānīja vairākus angļu futbolistus un panāca 1:0. Trīs minūtes pirms pamatlaika beigām Džūds Belingems ar sitienu ārpus soda laukuma robežas izlīdzināja rezultātu.

Savukārt Itālijas vīriešu futbola izlase A līgas mačā nenosargāja divu vārtu pārsvaru mačā ar beļģiem. Romā notikušais mačs noslēdzās neizšķirti 2:2 (2:1). Jau spēles pirmajā minūtē itāļu uzbrukumā bumba nonāca pie Andrea Kambjaso, kurš guva savus pirmos vārtus valstsvienībā. 24. minūtē pēc viņa sitiena beļģu vārtsargs Kūns Kastēlss atsista bumbu virsū Mateo Retegi, kurš bija nekļūdīgs - 2:0. Cīņas 41. minūtē pēc izklupiena Lorenco Pellegrīni tika noraidīts no laukuma, atstājot mājiniekus desmit vīru sastāvā. Minūti vēlāk pēc sekojošā soda sitiena izspēles precīzu sitienu no distances izpildīja Maksims de Kuipers. Otrajā puslaikā, 61. minūtē, pēc stūra sitiena Vouts Fēss ar galvu nometa bumbu Leandro Trosāram uz vārtu priekšu un beļģi panāca 2:2.

Otrā šīs grupas spēlē Francija izbraukuma mačā Budapeštā ar 4:1 (2:1) uzvarēja Izraēlu. Septītajā minūtē pēc Eduardo Kamavingas sitiena no distances Izraēlas vārtsargs Omri Glazers nenofiksēja bumbu un francūži panāca 1:0. 24.minūtē pēc Oskara Gloha tālas piespēles Omri Gandelmans ar galvu raidīja bumbu vārtos (1:1), bet četras minūtes vēlāk pēc Kamavingas piespēles Kristofers Nkunku pašaizliedzīgi nosargāja bumbu un atguva francūžiem vadību. Tuvojoties pamatlaika beigām, Mateo Genduzi ar sitienu no soda laukuma robežas nostiprināja viesu vadību un divas minūtes vēlāk 4:1 panāca Bredlijs Barkolā, kurš noslēdza Francijas izlases pretuzbrukumu.

A2 grupā pēc trīs spēlēm Itālijai ir septiņi punkti, Francijai - seši, Beļģijai - četri, bet Izraēla ir bez punktiem. 

UEFA Nāciju līgas pamatturnīrā mači tiek aizvadīti trīs logos septembrī, oktobrī un novembrī. A līgā ceturtdaļfināli tiks izspēlēti martā, bet pusfināli un fināls - jūnijā. 2022./2023. gada sezonā par čempioniem kļuva Spānijas futbolisti.