Prāva krāpnieku investīcija, lai šantažētu Mihaēla Šūmahera ģimeni, noved aiz restēm
foto: Mirrorpix / Vida Press
Septiņkārtējā F-1 pasaules čempiona nelaimes gadījums kļuvis par iespēju krāpniekiem mēģināt iedzīvoties cietušā rēķina.
Sporta zvaigznes

Prāva krāpnieku investīcija, lai šantažētu Mihaēla Šūmahera ģimeni, noved aiz restēm

Sporta nodaļa

Jauns.lv

Vācijas pilsētas Vupertāles prokuratūra izvirzījusi apsūdzības trim vīriešiem, kurus šogad jūlijā aizturēja par mēģinājumu šantažēt Pirmās formulas (F-1) leģendas Mihaēla Šūmahera ģimeni, vēsta Vācijas mediji.

Prāva krāpnieku investīcija, lai šantažētu Mihaēla...

Prokuratūra ziņo, ka izvirzītas kriminālapsūdzības trim vīriešiem (30, 52 un 53 gadus veciem), kuri draudēja publiskot Mihaēla Šūmahera privātās fotogrāfijas un videoierakstus, ja Šūmahera ģimene nesamaksās 15 miljonus eiro.

Galvenais aizdomās turamais ir 53 gadus vecs vīrietis no Vupertāles. Tiek apgalvots, ka viņa rīcībā nonākuši Šūmahera privātie attēli gan pirms, gan pēc slēpošanas negadījuma 2013. gadā, un tiek apgalvots, ka viņš jūnijā vairākkārt zvanījis kādam Šūmahera ģimenes darbiniekam, draudot attēlus nopludināt tumšajā tīklā, ja viņam nesamaksās.

Septiņkārtējais Pirmās formulas (F-1) pasaules čempions Mihaēls Šūmahers gadu gaitā.

Autosporta leģenda Mihaēls Šūmahers

Septiņkārtējais Pirmās formulas (F-1) pasaules čempions Mihaēls Šūmahers gadu gaitā.

Galvenajam šantažētājam tagad draud līdz pat 15 gadiem cietumā, lai gan sods varētu tikt samazināts, jo draudi netika īstenoti. Tikmēr galvenā aizdomās turamā 30 gadus vecajam dēlam arī izvirzītas apsūdzības kā līdzdalībniekam pēc tam, kad viņa tēvs lūdza izveidot neizsekojamu e-pasta adresi, no kuras Šūmaheru ģimenei nosūtīt šantāžas mēģinājumā izmantotā materiāla paraugus.

Par līdzdalību noziegumā apsūdzēts arī Šūmaheru ģimenes bijušais apsargs, vīrietis no Vulfratas pilsētas, kurš abiem šantažētājiem par “piecciparu summu” (daždesmit tūkstoši eiro) pārdeva materiālus, ar kuriem Šūmaheru ģimene vēlāk tika šantažēta.

Mihaēla Šūmahera ģimenei šantāža nav sveša. Jau 2017. gadā Reitlingenas rajona tiesa piesprieda nosacītu sodu 25 gadus vecam vīrietim, kurš mēģināja izspiest naudu no Korīnas Šūmaheres, slavenā autosportista Mihaēla Šūmahera sievas. Par šo izspiešanas mēģinājumu vainīgajam tika piespriests viens gads un deviņi mēneši nosacīta soda, kā arī 4500 eiro naudas sods, 50 stundas sabiedriskā darba un ārstēšanās kurss. Viņš pieprasīja 900 tūkstošus eiro no Šūmaheru ģimenes.

Mirkļi no Mihaēla Šūmahera sievas Korīnas Šūmaheres dzīves

Šis notikums parāda, ka Šūmaheru ģimenei ir jāsaskaras ne tikai ar smagiem veselības izaicinājumiem, bet arī ar ārēju spiedienu un šantāžu.

Tāpat šī gada maijā Šūmahera ģimene uzvarēja tiesas prāvā pret vācu laikrakstu "Die Aktuelle", kas 2023. gada aprīlī publicēja it kā autosportista pirmo interviju pēc traģiskā nelaimes gadījuma. Kā vēlāk noskaidrojās, intervija laikrakstam tika ģenerēta ar mākslīgā intelekta palīdzību.

Pašlaik 55 gadus vecais Šūmahers 2013. gada decembrī, slēpojot Francijas Alpos, guva smadzeņu traumu un nonāca medicīniski izraisītā komā. Kopš tā laika autosporta leģenda nav redzēta sabiedrībā, un viņa ģimene ir saglabājusi stingru konfidencialitāti attiecībā uz viņa stāvokli.

Jauns.lv jau vēstīja, ka sākotnēji Šūmahera ārstēšanai nedēļā tika tērēti aptuveni 150 000 eiro, bet tagad šī summa pēc britu mediju rīcībā esošās informācijas esot sarukusi gandrīz trīs reizes. Tomēr tā tik un tā veido aptuveni trīs miljonus eiro gadā. Tāpat jānodrošina dažādas citas dārgas medicīniskas procedūras, jo, spriežot pēc publiski izskanējušās informācijas, viņa ārstēšanā tiek izmantota cilmes šūnu transplantācija.

Operācijas mērķis ir reģenerēt sportista nervu sistēmu. Itāļu neiroķirurgs Nikola Acari atklājis, ka Šūmahers cieš no muskuļu atrofijas un osteoporozes.

“Pēdējos 20 gados zinātnes progress cilmes šūnu jomā ir ļoti liels, taču tas nemaina faktu, cik maz mēs zinām par cilvēka smadzenēm. Nav iespējams prognozēt, kāds rezultāts ir gaidāms pēc operācijas,” sacīja Acari.

Lai tiktu pie nepieciešamajiem līdzekļiem, Mihaēla ilggadējā dzīvesbiedre Korīna jau pārdevusi aptuveni 35 miljonus eiro vērto privāto lidmašīnu un ģimenes brīvdienu māju Norvēģijā. Tāpat izsolē par 6,6 miljoniem ASV dolāru (5,5 miljoniem eiro) pārdota arī ikoniskā “Ferrari F2002” formula, ar kuru Šūmahers izcīnīja savu piekto pasaules čempiona titulu. Iepriekš "Ferrari F2001" tika pārdota pat par 7,5 miljoniem ASV dolāru (6,3 miljoniem eiro).