VIDEO: Artūrs Žagars rezultatīvākais turku granda “Fenerbahce” pārbaudes mačā
foto: Eurohoops.net/tr
Artūrs Žagars caurgājienā pret AEK.
Basketbols

VIDEO: Artūrs Žagars rezultatīvākais turku granda “Fenerbahce” pārbaudes mačā

Sporta nodaļa

Jauns.lv

Latvijas vīriešu basketbola izlases saspēles vadītājs Artūrs Žagars ar 13 gūtiem bija rezultatīvākais ULEB Eirolīgas kluba Stambulas “Fenerbahce” pārbaudes mačā pret grieķu vienību Atēnu AEK, kas šosezon piedalīsies arī FIBA Čempionu līgas sacensībās.

VIDEO: Artūrs Žagars rezultatīvākais turku granda ...

"Fenerbahce" izbraukumā ar rezultātu 85:75 (23:21, 21:18, 21:22, 20:14) uzveica Atēnu AEK. Uzvarētāiem Žagars bija rezultatīvākais ar 13 gūtiem punktiem, tāpat saspēles vadītājs  atdeva arī četras rezultatīvas piespēles. Stambulas komandas labā 12 punkti amerikānim Bonzijam Kolsonam, kuram arī piecas atlēkušās bumbas, un Itālim Nikolo Meli. 10 punktus guva serbs Marko Guduričs, bet deviņus pievienoja turku centrs Sertačs Sanli.

Tikmēr Grieķijas klubam 11 punktus guva 2023. Gada NCAA čempions Nahiems Allejness un talantīgais grieķis Nemiross Ocipolu, bet astoņus pievienoja lietuvoties Mindaugs Kuzminsks un amerikānis Džeidins Pārkers.

Atēnu AEK Čempionu līgā ir ielozēti vienā grupā ar "VEF Rīgu", ar ko "Arēnā Rīga" tiksies 29. oktobrī, bet vēl pēc divām nedēļām "VEF Rīgu" uzņems savā laukumā.

Šī Turcijas čempioniem “Fenerbahce” bija priekšpēdējā pārbaudes spēle pirms sezonas, bet jau 29. Septembrī gaidāma dalība Turcijas Superkausā, kur jāspēkojas ar otru šīs valsts Eirolīgas grandu Stambulas “Anadolu Efes”, kuru rindās šosezon spēlēs Rolands Šmits, kamēr jau 4. oktobrī sāksies ULEB Eirolīgas jaunā sezona ar maču pret Pirejas “Olympiacos”. 

Iepriekšējās četrās pārbaudes spēlēs "Fenerbahce" izcīnīja trīs uzvaras - pārspēti Itālijas čempioni Milānas "Olimpia" un vietējie klubi Bahčešehiras "Koleji" un "Gaziantepspor", bet vienīgais zaudējums piedzīvots pret Izmiras "Pinar Karsiyaka".

Šarūna Jasikēviča trenētajai komandai mačā pret AEK laukumā nedevās viens no potenciālajiem līderiem aizsarga pozīcijā Veids Boldvins, kā arī uzbrucēji Dešons Pjērs un Tariks Biberovičs. Pēc šīs spēles Jasikēvičs apstiprināja, ka komandai tuvākajā laikā pievienosies serbu milzis Bobans Marjanovičs.

Kā zināms, šobrīd 24 gadus vecais saspēles vadītājs Artūrs Žagars pēc lieliska snieguma Pasaules kausā parakstīja trīs gadu līgumu ar Stambulas “Fenerbahce”. Pirmajā sezonā viņš tika izīrēts ULEB Eiropas kausā spēlējošajai Viļņas “Wolves”, bet jau sezonas sākumā nopietnu ceļgala savainojumu. Žagars gan atgriezās laukumā jau pagājušajā sezonā un arī palīdzēja Latvijas izlasei Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācijā. “Fenerbahce” lēma, ka Žagars savu līguma otro sezonu jau pavadīs slavenajā Turcijas klubā, kura rindās centīsies izcīnīt 15. Turcijas čempiontitulu un palīdzēs cīņā par triumfu ULEB Eirolīgā (Šis Turcijas klubs iepriekš uzvarējis vienreiz – 2017. gadā).