Basketbola klubs "Rīgas Zeļļi" pirms 2024./25. gada sezonas tirdzniecības centra "Spice" veikalā "Sportland" rīkoja mediju dienu.

"Rīgas Zeļļi" masu mediju diena 2024. gada 11. septembrī

Rīgā tirdzniecības centra "Spice" "Sportland" veikalā aizvadīta basketbola kluba "Rīgas zeļļi" masu mediju diena.

Basketbols

"Rīgas Zeļļi" atklāj sezonas budžetu, noslēdz komplektāciju, bet cer uz diviem slaveniem papildinājumiem

Sporta nodaļa

Jauns.lv

Ambiciozais Latvijas basketbola klubs "Rīgas Zeļļi" 2024./2025. gada sezonas budžetu paredz 750 000 eiro apmērā, no kura lielākā daļa jau ir savākta, komandas masu mediju pasākumā atklāja vienības pārstāvji.

"Rīgas Zeļļi" atklāj sezonas budžetu, noslēdz komp...

"Pagājušogad mūsu budžets bija 650 000 eiro, no pavasarī plānotajiem 700 000 līdz 750 000 eiro jau ir noslēgti līgumi par 80% no šīs summas," preses pasākumā atklāja "Rīgas Zeļļu" prezidents Edgars Buļs. "Jūtamies diezgan stabili. Protams, ir vēl daudz labu iestrāžu, lai mēs savāktu visus 100% plānoto līdzekļu vai pat vairāk, jo daudzi uzņēmumi nākamā gada budžetu vēl tikai plāno," skaidro Buļs.

Kluba prezidents atklāja, ka aptuveni piekto daļu komandas budžeta pērn veidoja ieņēmumi no pārdotajām biļetēm, šogad tiek cerēts summu vēl palielināt. Ja izdotos palielināt budžetu, tad "Rīgas Zeļļi" vismaz pagaidām nav plānojuši zibenīgu jaunu spēlētāju piesaistīšanu, jo vienībai palicis nemainīgs mērķis - palīdzēt jauno basketbolistu attīstībai.

Tāpat Buļs skaidroja, ka vienība pagaidām neplāno dalību kādās citās sacensībās, izņemot Latvijas - Igaunijas basketbola līgu, lai gan saņemts piedāvājums no Eiropas ziemeļu basketbola līgas (NNBL) rīkotājiem. No piedāvājuma lemts atteikties, jo tas apsteidz kluba attīstības plānus, kuros pašlaik dalība neietilpst starptautiskās sacensībās, kas uzreiz prasītu jūtamu budžeta pieaugumu, kā arī radītu spēlētājiem pārāk lielu spēļu slodzi, kas savukārt neatbilst plāniem par jauno spēlētāju attīstīšanu.

"Var teikt, ka šobrīd mūsu komplektācija ir noslēgta un jaunus spēlētājus nemeklējam. No tiem, ko vēlējāmies, esam visus dabūjuši," sastāva komplektāciju skaidro kluba ģenerālmenedžeris Artūrs Šēnhofs. Viņš min, ka 15 spēlētāju sastāvs šobrīd ir labāks, nekā tika gaidīts pavasarī. Vienība plānojusi sastāva kodolu uz diviem trim gadiem, tāpēc komandai pievienojušais talantīgie Rolands Šulcs un Kristers Skrinda, kurš gan "Rīgas Zeļļu" rindās bija jau pagājušās sezonas izskaņā, bet pie būtiskas lomas netika.

Neraugoties uz noslēgto sastāvu komplektāciju, Buļs pavēstīja, ka pēc jaunā gada vienībai varētu pievienoties divi Tokijas olimpisko spēļu čempioni, Latvijas 3x3 basketbola izlases līderi Nauris Miezis un Kārlis Pauls Lasmanis. Netika gan precizēts, vai 3x3 basketbolistu iesaisītšanās plānota īslaicīga, vai viņi būtu gatavi palīdzēt komandai arī izslēgšanas spēlēs.

Ar sastāva komplektāciju gandarīts ir arī komandas galvenais treneris Juris Umbraško. "Mums ir labi spēlētāji atsevišķos spēles elementos. Atliek viņus salikt kopā. Pagājušajā gadā augstu uzlikām latiņu un esam gatavi iet vēl augstāk," saka Umbraško.

Pasākumā izskanēja arī ziņa, ka tiks veidota "Rīgas zeļļu" otrā komanda, bet Andris Biedriņš joprojām ir kluba vēstnesis, un viņa loma nākotnē, iespējams, palielināsies.

Rigas Zeļļu sastāvs: Uģis Pinete, Juris Vītols, Francis Lācis, Zigmārs Raimo, Toms Skuja, Dāvids Vīksne, Roberts Bērziņš, Kristers Skrinda, Rolands Šulcs, Akveils Kots, Džastins Makojs, Artūrs Strēlnieks, Markuss Mamajs, Dans Galdiņš, Krišs Helmans. Komandu turpinās trenēt Juris Umbraško, kuram asistē Dāvis Čoders un Oskars Zurkovs.

Sestdien "Rīgas zeļļi" uzsāks dalību Baltijas Superkausā, plkst.17 tiekoties ar Lietuvas komandu Panevēžas "Lietkabelis". Svētdien notiks cīņa par pirmo vai trešo vietu. "Optibet" Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas (LIBL) sezonu komanda sāks 21. septembrī, plkst.18.30 "Arēnā Rīga" tiekoties ar Latvijas čempioniem "VEF Rīga" basketbolistiem. "Rīgas zeļļi", pagājušajā sezonā, aizvadot pirmo sezonu kluba vēsturē, Latvijas Basketbola līgā (LBL) sasniedza finālu, kur sērijā ar 1-4 atzina "VEF Rīga" pārākumu, Latvijas kausā tika līdz finālam, kurā arī piekāpās "vefiešiem", bet LIBL, noslēdzot pamatturnīru sestajā pozīcijā, nepārvarēja ceturtdaļfināla barjeru.