Mančestras "City" pussargs atzīts par PFA gada labāko spēlētāju
foto: AFP/Scanpix
Kopumā pagājušajā sezonā 24 gadus vecais Fils Foudens visos turnīros 52 mačos atzīmējās ar 27 vārtiem un 12 rezultatīvām piespēlēm.
Futbols

Mančestras "City" pussargs atzīts par PFA gada labāko spēlētāju

Sporta nodaļa

Jauns.lv/LETA

Par Anglijas Profesionālās futbolistu asociācijas (PFA) gada labāko spēlētāju otrdien tika atzīts Mančestras "City" pussargs Fils Foudens.

Mančestras "City" pussargs atzīts par PFA gada lab...

24 gadus vecais Foudens aizvadītajā sezonā premjerlīgā guva 19 vārtus un atdeva astoņas rezultatīvas piespēles, palīdzot "City" jau ceturto gadu pēc kārtas kļūt par Anglijas čempioniem. Kopumā pagājušajā sezonā pussargs visos turnīros 52 mačos atzīmējās ar 27 vārtiem un 12 rezultatīvām piespēlēm.

"Tikt šādi novērtētam no profesionāļu puses man nozīmē ļoti daudz," balvas saņēmējs citēts Mančestras "City" kluba mājaslapā. "Vēlētos pateikties visiem, kas par mani balsoja. Bet īpašs paldies trenerim Pepam [Gvardiolam] un maniem komandas biedriem, kuri palīdz man kļūt labākam katru dienu."

Foudena konkurenti cīņā par PFA labākā spēlētāja balvu bija komandas biedri Ērlings Holanns, kurš apbalvojumu saņēma pērn, un Rodri (īstajā vārdā - Rodrigo Ernandess Kaskante), kā arī Kouls Palmers no Londonas "Chelsea",  Martins Ēdegors no Londonas "Arsenal" un Birmingemas "Aston Villa" pārstāvis Ollijs Votkins.

Arī sieviešu konkurencē pie PFA balvas tika Mančestras "City" pārstāve, par labāko tiekot atzītai 27 gadu vecajai jamaikiešu uzbrucējai Hadidžai Šovai.

Šova pagājušajā sezonā ar 21 precīzu sitienu bija Sieviešu superlīgas (WSL) labākā vārtu guvēja.

"Esmu laimīga un lepojos, ka ieguvu šo apbalvojumu," sacīja uzbrucēja. "Tas ir ļoti īpašs pagodinājums."

No "City" uz balvu sieviešu konkurencē pretendēja arī Jui Hasegava un Lorena Hempa, bet vēl par to cīnījās trīs "Chelsea" pārstāves - Niama Čarlza, Erina Katberta un Lorena Džeimsa.

Par PFA gada labāko jaunāko spēlētāju tika atzīts Kouls Palmers no "Chelsea", bet dāmu konkurencē šo balvu ieguva Greisa Klintone, kura aizvadīto sezonu pavadīja "Totenhemas "Hotspur" rindās īrē no Mančestras "United".

22 gadus vecais Palmers ar 22 gūtajiem vārtiem bija otrs labākais premjerlīgas snaiperis aiz Holanna, bet Klintone 20 WSL spēlēs izcēlās ar četriem vārtiem un četrām rezultatīvām piespēlēm.

Tikmēr ar PFA Nopelnu balvu tika apbalvoti Fara Viljamsa un Dīns Lūingtons.

40 gadus vecā Viljamsa ar 172 mačiem ir Anglijas sieviešu izlases rekordiste aizvadītajās spēlēs. Viņas kontā valstsvienības kreklā 40 gūti vārti, bronzas medaļas 2015.gada Pasaules kausā un dalība 2012.gada olimpiskajās spēlēs.

Tikmēr 40 gadus vecais aizsargs Lūingtons aizvadītajā sezonā laboja Anglijas profesionālo līgu rekordu aizvadītajos mačos viena kluba rindās - decembrī viņš devās laukumā Miltonkeinsas "Dons" ("MK Dons") kreklā jau 771.reizi. Komanda, kuru viņš pārstāv no 20023.gada (toreiz vēl "Wimbledon") pagājušajā sezonā spēlēja pēc spēka ceturtajā līgā - "League Two".

Par pēc spēka otrās līgas - "Championship" -  gada labāko spēlētāju tika atzīts Krisensio Samervils no Līdsas "United", par trešās līgas - "League One" - gada spēlētāju atzīts Alfijs Mejs no Čārltonas "Athletic", bet "League Two" labākā spēlētāja balvu izpelnījās Džodijs Džounss no "Notts County".